klik cepat ader cita best

nak pitih???klik sini

Thursday, June 30, 2011

Saya Nak T-shirt Domo kun!!

hyep peeps...
ha memalam nie join contest...
dah kena tag ngan mrs.bestie
so areda dengan rasa besar hati nak menjoinkan diri


KENAPA AREDA NAK T-SHIRT DOMOKUN???
okeyh areda nak ngaku satu benda..dulu time awal-awal kemunculan domo nie dekat pasaran 
areda x berapa suka..sebab patung dyer petak..
tapi bila dah kawan ngan Boy, dyer selalu ajak masuk kedai-kedai yang ada domo...
bila da selalu sangat tengok areda pun jatoh hati kat dyer..
areda just pangil domo-domo(nama manja gitu)
so sebab da jatuh hati, areda nak kumpul la benda-benda yang berkaitan dengan domo...
so areda harap cik pepel akan bagi t-shirt tue kat areda...

tag


Thanks ya..

hyep peeps..
dah malam baru nak up entry..
hehehehehe
areda just nak say thanks kat inas sebab dah bagi topup RM10 kat areda..
tima kacih taw...
areda hargai...

kenapa areda dpt RM10??
okeyh... haritu areda ada join contest yang inas anjurkan..
so x sangka plak buley menang..
so to inas..pas nie buat g taw contest n bagi areda menang

Wednesday, June 29, 2011

Dik Oi Ahkak Bukan Bukak CC

hyep peeps...
nak story nie..
tadi ada la dua adik meh rumah areda
sebab nak mai print...
so areda bajet bawak pendrive sendiri n pas tue mai print la..
tapi tidak hokey
datang tanpa pendrive n nak cari maklumat guna internet through en.lappy.
areda kan baik hatie..so okeyh je la..
rupa2nya diorang nak suruh areda buatkn folio sekali...
hambek kau...folio..
so dengan rasa marah + geram
areda buat jugak (kan dah xdapek pahala)
so pas dah settle semua dalam 1/1/2 jam....
areda pown tolong print..
time areda nak bagi kertas diorang..
yang sowg tue ckp cm nie
'kak, kalau kami nak mai buka facebook dekat sini boleh x?'
areda: ha facebook??? eh kak bukan bukak CC yang nak mai facebook
'x boleyh ka kak?? kami byaq la..mak x bagi p CC..kami byaq kat kak ikowt harga CC'
areda: oh tidak....kak memang x bagi sapa2 pun pegang en.lappy nie...
'boleyh la kak'
pas tue mama areda nyampuk
mama: eyh x boleh..laptop kak nie dy bawak balik p kampus...lagi pun laptop bukan macam komputer..dy sensitif sket'

pas da frust bebudak tue pun balik la....
areda cakap tenq mama...kala x mau mati nak pikiaq cara nak tepis....

okeyh to kamoo berdua..ahkak buka bukak CC just bukak khidmat print n fotostat..
tu jer....
nak on9 bagai silalah ke CC...
banyak lagik kerja ahkak nak buat...
kalau bagi maunyer report praktikal ahkak x siap dik non oiiii

Tuesday, June 28, 2011

Entry Khas Buatmu

hye peeps..
semalam areda adda join satu segmen...
nak taw baca kat sini
okeyh kat segmen tue dyer mintak 5 blog yang areda hari2 baca..
lau x baca x best hidop..
sebenarnya ada banyak okeyh blog yang areda baca hari2...
salah satunya...

kak atie...areda bukan x mau letak belog kak atie..tapi areda xley copy header kak atie...
header nie pun areda cilok dekat belog boy...tue pun x berapa nak sama ngan header kak atie..
sorry taw sys.....
bukan chek nak lupa...
kak atie adalah orang yang pertama yang bagi tunjuk ajar kat areda nak buat belog, daftar nuffnang n heartbeat...
kak atie yang story cara2 nak ubah templete...
nak ubah iklan...
thanks taw kak atie...
maybe sebelom nie xdak penghargaan buat kak atie...
tapi tarra sekarang dah ada....
boy ko jgn jelez taw belog kau share dgn 4 belog lain..
tapi belog kak atie..aku post untuk kak atie ja...

p/s: thank u very much kak atie atas tunjuk ajar....bukan pasal kerja tapi pasal belog

5 blog pilihan hati by NadiaFarahida.

areda terpanggil plop nak join pas kena tag oleh syue 
so syue areda join


okeyh senarai belog yang areda x pernah miss walau sehari

BELOG 1
Santai Bersama BEN ASHAARI
kenapa ek??
ben ashaari nie blogger femes..so rugi la kalau x bukak page dyer..
kat situ ley gak ada gak tips2 nak tingkatkan kemajuan belog..
abg ben selalu jer buat segmen..so sesuai la untuk blogger2 baru join..

BELOG 2
ini belog cik epal..areda suka lepak kat sinie sebab cik epal banyak share tempat2 makan yang
best...xkurang gak areda minat ngan dress-up cik epal..vogue da vass gitu..
memang kiut giler..pas tue cik epal selalu lepak ngan blogger2 femes...

BELOG 3
 Elia : Short & Sweet
nie plop belog elia..kenal x sapa elia???elia nie tunangan kepada penjaga gol Malaysia
(Khairul Fahmi Che Mat)..mula2 areda baca sebab nak taw perkembangan apex...bila da baca jadi 
addict..bila x baca x sempurna hidop...belog nie simple tapi cute..

BELOG 4
Lepak di BANGKU KOSONG™
okeyh nie abg bangku kosong....
kat belog nie la areda dapat semangat masa awal-awal jadi blogger.. biasala masa mula2 areda dah
hampir putus asa sebab xder orang baca belog..follower pun alahai ciput jer..
bila baca kat sini, abg BK soh rajin2 post entry baru, join segmen.. yes areda dah buat..

BELOG 5
uikss??
nie belog besties areda..kiteowang buat belog sama2..
even header areda tue pun atas usaha dya jugak....areda memang suka lepak sebab cara penulisan memang gempak..xmacam novel alaf tapi macam novel by kaki novel..
ayat-ayat selumber ja

tag

Monday, June 27, 2011

Mengila Bersama Mereka

hyep peeps..
penat...
areda baru jer balik berjimba-jimba bersama mereka...
nak gtaw nie..
nie first time dalam hidop areda kuar umah lepas maghrib...
selalunya kalau keluaq selewat2nya balik kol 7-8p.m cam tue..
tapi rinie kol 8 baru kuar n balik kol 10.30 cm tue..
ala x lama..
just nak lepaskan rendu(wow statement)

sebelom keluaq kena la mintak izin parents dulu..
mana taw, depa x bagi keluaq..
masa nakmintak tue punya la ketaq..
biasa la x pernah kuar malam...
p kat mama...ketuk2 tupperware..
mama kata p tanya abah..
kalau abah bagi p la..
p pulak tanya abah..
sebelom tanya pintal-pintal dulu kain langsir..
biasa la nebes
abah pown bagi green light..
yareeebaa..yareebaaa

siap2 tunggu cik ainun amek...
pas tue p amek shireen...
then gerak g TESCO TG.PINANG(baru bukak jer)
saja gedix p tesco yang jauh...
jalan2..rembat cool blog.

mine cool blog perisa blue coral..
sedap dik non oii
xcaya p cuba

her's chocolate cool blog

bye2 tesco...
bukan senang nak p jauh2..
kalau ngan moto mau kematu vontot

ainun the sengkuang

us...
left: shireen the durian, areda the jambu batu n ainun the sengkuang

oreo coolblog 4 ainun....
say chezzzz

Sunday, June 26, 2011

VIP(Versatility In Performance)

hyep guys...
nak tanyer nie..
korang kenal x??
group VIP
nie group ala-ala KPOP gitu..
tapi bila group malaysia kiter kena tukar jadi MPOP..
Malaysian Pop
kalau korang nak taw salah sorang ahli group nie is Adam AF2..
kenal x adam???
ala mamat yang famous dengan bandangan(bandage tangan)

p/s: areda pun baru jer taw pasal group nie time tengok mari menari tadi n lagu yang diorang nyanyi tue not bad la..sedap gak telinga dengar.

Hati Gumbira

hyep peeps.... 
korunk tengah wat per 2??
nak dengar citer x??
nak!!!
meh la dok dekat2...
nie rahsia taw..

janji jangan citer kat sapa2....
rahsia dyer...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
banyaknya sempang!!!!
okeyh straight to da point...
rahsia..
FOLLOWER areda dah 100

Friday, June 24, 2011

Segmen : Dia Maharaja Lawak


siapa bakal menjadi maharajalawak???
JOZAN


kenapa JOZAN
areda memang minat giler kat jozan since diorang handle raja rawak 2 sampai 5..
gabungan johan n zizan memang membangkitkan lagi aura lawak n keluarkan idea2 yang bernas sampai areda boleh gelak sambil tepuk lantai.
lawak diorang nie lawak santai jer... xder sngt double meaning..

tag

azrijohan,tolong aku

tagline wajib 'keep on smiling'
nak join???


so sesiapa yang follower x banyak..
jom la join..
terhad untuk 10 blog terawal ja....



BILA SI ANAK BERBLOG.. SI AYAH dan IBU ?

Santai Bersama BEN ASHAARI
nak join???

ceritakan bagaimana anda membahagikan masa dengan belajar , membantu kedua ibubapa dan berblog..  
okeyh since sekarang nie areda masih lagik cuti sem so masa blog x da la nak bahagi ngan masa belajar... 
selalunya areda on9 blog waktu petang so pagi tue boleh nak buat benda lain..


Pastu , ayah atau ibu tak membebel atau tak kisah ke ? 
actually mama n abah x kisah sangat janji jangan wat something yg menjatuhkan diri la..
membebel?? hurmm biasa la tue kalau kena bebel ngan mama...

Camana anda terangkan minat anda itu serta tunjukkan bukti bahawa berblog tu berbaloi ?
tunjukkan minat dengan sentiasa post entry n tak biarkan blog bersawang..

p/s: parents areda sangat okeyh....kalau areda g jalan2 n tangkap gambar mama mesti kata nak update belog la 2..hehehhe

GIVEAWAY : handmade domo-kun plushie by bunbun


nak join???
tekan tengok


kenapa areda nak benda nie???
areda nak sebab domo-kun comel....
nie sebab pengaruh kawan..hehehehe


tag
yeen
boy
nadda

"SEGMEN : Ady Budika Nak Kasi Ole-Ole Dari London"

hyep guys 
jom la join segmen by ady budika

Ady Budika

macam mana areda jumpa blog ady budika???
areda jumpa blog nie masa areda baca blog cik purple...

Thursday, June 23, 2011

SEGMEN SIMPLE : MY WISH ..."

nak join

Ceritanya bermula, korang sedang berjalan-jalan pulang ke rumah. Korang berjalan melalui sebatang jalan yang sunyi. Korang pun jalanlah dengan penuh keberanian yang membara. Tiba-tiba sebuah teko lama jatuh di depan korang. Korang pun terkejut. Korang tengok tengok tu. Dalam takut-takut tu, korang pun pegang teko lama tu. Korang pun terfikir, "teko apa ni? Berhabuk la".  Korang pun lap teko lama tu dan tiba-tiba asap putih pun keluar dari teko tu. Korang terduduk sambil tengok asap putih tu membentuk seorang lelaki yang tampan. "Assalamualaikum, saya adalah Jin Teko. Oleh kerana, awak telah membuang habuk pada teko saya, saya akan tunaikan satu WISH".

trimas2 cik jin yang chummel mcm areda...baik la cik jin tunaikan wish...
jap2 areda nak memikio nak wish aper...
areda just nak cik jin tunaikan permintaan nie...
bisukan mereka yang cakap belakang sal areda supaya(kejam x)
 areda lalui lagi 2 sem untuk diploma dengan tabah
sebab da bnyak dugaan areda lalu untuk sampai ke tahap nie...

Kongsi Trafik Dan Tukar Link


nak join???
klik sini

jom la join...

tutup: 24 june 201, 12 tghari

Bersamba Ria Bersama Terchenta

arghhh lambat post en3 baru hari nie...
nie semua sebab berjimba - jimba bersama 3 makhluk tuhan paling vogue

mangsa pertama : farhana...korunk kenal kan

nie plak cik ainun @ boy..

mangsa ketiga shireen....

actually lepak kali nie sebab da lama x jumpa ainun...
last jumpa dyer tahun lepas..21/11/2010
biasa la masing2 sibuk study...

kuar tadi kul 1.00 cam tue...
g la serbu pakar gigi sebab cik ainun nak g ukur gigi...
areda memang kesian giler kat dyer sebab accident then gigi depan patah..
kecian2 jugak tapi gelak lagi lebey pada kecian..
cowie ainun..
i lap u lah...
so gambar ainun memang x dak banyak cuma 1 ja...
nak cover gigi..
muahahahahha..

dah g sana klinik plop tutup
so sementara klinik nak bukak..
kami pun g la taman botani nak hirup udara segar...

merongeng2 kat situ sambil dengar citer ainun accident yang mengorbankan gigi( giler la ayat BM spm)
kol 2 g klinik balik..
pas dah settle twos gerak g shopping mall (chenta 3 segi) sebab 3 mall dekat2...hahahahah
p mencekik kat situ...
makan sambil tunggu orang xda gigi makan (sowie bhai)

pas da penat jalan kat 3 mall..
lepak plak kat padang kota....



thanks warga nescafe sebab bagi nescafe percuma dekat kami..
kalau bab benda2 percuma...laju jer...
tambah2 ainun...




model2 nescafe...
ops terlebey sudah..


uit fhana...buat apa 2..
tulis surat cinta ek....
nak bagi kat saper tue???

cool blog..
yang warna biru tue blueberry( if x salah la)...
dah tua2 ingatan xkuat
yang hijau tue kiwi...

yang mana 1 kaki areda???
cepat teka.....


penyu di pulau pinang..
kau hado???
nan hado

t-shirt free from paradise hotel..
p/s: thanks uncle zainal 4 those t-shirt

p/s: weyh sabtu nie p jogging okeyh

Wednesday, June 22, 2011

Sepetang Bersama Mee Goreng

assalamualaikum....
hyep guys???
korunk ngah wat per tue??
areda baru jer bis memasak...
kau hado???
masak aper???
chillex dulu...
areda masak mee goreng...
rasanya kali nie areda x nak masokkan resepi la..
sebab kali nie mee areda just main campak2
kalau bagi resepi mau rosak nanti..

so kumenz2 dari family areda

mama said:
pedas berapi tapi sedaap....

bei said:
nampak pucat sekali makan amek ko...terangkat
masin cket....

abah said:
mee nie sedap dari mee kat kantin kilang abah

nany said:
sedap..kalau meniaga mesti laku..
(kembang dik non kena puji)

aliff said:
sedap la mee nie walaupun pedas aliff makan jugak...

p/s: komen2 nie x termasuk my lil brother yang x balik skolah lagik...

wordless wednesday : rendu kamoo

Tuesday, June 21, 2011

night market at batu ferringhi

hyep guys...
nak tanyer nie korang penah datang penang x??
kalau yang pernah datang, korang sempat x singgah batu ferringhi night market???
x sempat!!!
okeyh x per..
so pada yang x pernah jalan2 kat penang, andai kata korang tersinggah kat sinie..
korang g la jalan2 kat batu ferringhi night market...
so let's cekidaot...
macam2 ada kat situ...
dari baju sampai ler perhiasan rumah
dengan harga yang berpatutan..

kalau korang nak taw..
pashmina pun ader kat situ dengan harga berpatutan..
kalau areda tengok kat online shopping harga lebey kurang 25 - 30..
xmasuk postage..
tapi kat citu just RM15..
memang berbaloi n affordable

siler abaikan yer...haha
omak - omak sibuk nyoping...
anak2 mengedixz ler...
muahahahaah

bargain n bargain lagi...
skunk nie diorang tengah usha nak beli purse...
so bila beli banyak2 kiter kena tawar menawar yer..
dah nama pun night market...

see my aunty..
muka sampai monyok bab x taw nak pilih yang mana satu sebab semua cantik la...

sesi memilih selendang lagik...
pilih punya pilih
areda x belipun..just cousin areda yang beli..
xper dik non oii..ahkak dok sini..
bila2 pun boley p

serius bhai..macam2 ada kat sini..
kalau korang nak jalan kat situ..
areda nasihatkan jangan pkai heels..
kang tercabot kaki kau dik non..
sebab night market nie memang panjang..
giler panjang..
lau pakai selipar pun penat kaki apetah lagik kalau pakai heels..

p/s: sempat jugak areda rembat purse n tudung dengan harga berbaloi - baloi

ninie azriena 1st giveaway: kau muzik dihatiku

nak join???

okeyh lagu yang tersirat ek...
jap nak memikio...
lagu

AISHITERU by Zivilia Band

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…
*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan
reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru
Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

kenapa lagu tue???

sebab lagu tue macam menceritakan sal areda n mr.boyfie yang terpisah jauh
 sebab cita - cita..
so mr.boyfie sayer tunggu awak okeyh...

p/s: xsabar tunggu dyer balik bulan 7 nie


Monday, June 20, 2011

2 week +++ to go

hyep semua....
korang tengah wat per??
siapkan report ek???
berapa percent g report korang nak siap???

diam x diam lagi 2 minggu lebey g student poli akan balik ke kampus masing2..
dah dua bulan cuti n dekat 7 bulan areda dok kat umah sebab buat praktikal..
so korang da buat persediaan nak masok??
especially mereka - mereka yang habis praktikal..
nak kena buat report kasik siap..

okeyh la takat tue jer ek sebab areda nak sambung wat report yang x berapa nak siap lagi tue...doakan areda okeyh kawan2...

p/s: i lurve to do report..shayunk report ketat - ketat....

Sunday, June 19, 2011

KENAPA KALER PINK

hyep semua...
rendu areda ek???
ops terperasan plop...
kenapa kaler pink????
okeyh rinie areda just nak gtaw sal kenapa areda minat kaler pink...

1. sejujurnya dulu areda memang anti gila kaler pink...bila masok jer form 5,ada sorang membe nie memang minat gila kaler pink sampai semua benda semua nak kaler pink..so bila kena buat folio berpasangan mesti dyer nak pink so lama kelamaan rasa minat tu timbul (pergh skemanya ayat).

2.kaler pink..kaler yang lembut n sweet...so memang sesuai la untuk orang - orang yang chummel cam areda(ops terperasan la plak)!!jangan marah ha...

3.korang perasan tak kaler pink memang sesuai untuk perempuan.

p/s: bukan perempuan ja suka pink,laki pun ada jugak...like abang areda 

Saturday, June 18, 2011

MY DADDY MY HERO

Met Bujang
join segmen lak..
korang nak join???
klik sinie
meh la join ramai2 
sempena hari AYAH


gelaran untuk abah
MR. MAC GYVER

kenapa gelaran tue....
hurm actually areda pun xsure dari mana asal perkataan mac gyver tue..
tapi sejak dah besar nie ada gak tanya mama pasal pa panggil abah macgyver..
mama cakap, abah boley repair apa saja yang rosak dengan cepat n tangkas...
n then areda pun teringat la satu scene masa kami semua p holiday..
masa holiday 2 kteowg tido kat apartment... areda p cucuk kunci kat tombol pintu..niat tu nak buka pintu..tapi resultnya pintu tue terus tersekat n xley buka..masa tue memang cuak gila..nak nangis pun ada...then abah mai,xsampai dua minit..pintu tue da bley bukak...
so my father is a great MACGYVER

tag

LIST BLOG YANG BAKAL DIHACK

korang nak taw list blog yang bakal dihack??
better check cepat...kalau ada g tukar password
kik sinie okeyh

meh la kiter sebarkan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

POLI Bloggerz