klik cepat ader cita best

nak pitih???klik sini

Monday, December 31, 2012

2013

sekejap je masa berlalu...diam tak diam 2012 dah pun melabuhkan tirainya..and now we are welcoming 2013...azam baru,spirit baru,buku baru...boyfie baru...ups yang lama pun takda nak yang baru konon.....

SELAMAT TAHUN BARU
semoga tahun ini dipenuhi dengan barakah...amin

Entry Terakhir 2012

Sedar tak sedar lagi beberapa jam je kita akan melangkah ke tahun baru n 2012 will become history...sejarah mungkin berulang bak kata newboys...kita yang akan tentukan samaada sejarah akan berulang atau tak....n the most important key here is MUHASABAH DIRI. let go all the bad things n amek yang good-good ja....meh la kita review sikit wut happened to me is the past 12 months of 2012.

Januari
-final sem untuk diploma pengrusan pelancongan which me i'm the super senior.....
-workout for final project proposal for 5-6 times
-problematic dengan owner rumah sewa which is suka dok mengendap bila time nak mandi...(seriously this part is the most ngeri part)

February
-getting closer with all of the classmate which is before this they hate me damn much
-crisis with my best fren ever because of the final project and this hurts me....
-preparation with the final project and many problems came up.
-sesi perkenalan with abg seberang highway

March
-final project occasion which bring us to the disaster....menang bencana yang amat dahsyat 
-crisis dengan all lecturer yang look down towards us
-end up relation with abang seberang highway ( i dont want any serious relation yet)

April
- VIVA (presentation......)
-quizzes,test,assingment,tutorial and wut so ever + the final is around the corner...
-15 April : final examination for final year...yeahhhh ini akhirannya....

May
-just relax before waiting for the results....
-relationship backto normal with my besties

June
-started to work as cashier cum admin clerk in one of the photo company in Penang
-gather with new friend yang mana semua cha ya nun alif n all guys....i'm the only princess

July
-buzy with job till i didn't have time for family and for blog...huish memang penat at that time but it is so fun...
-welcoming the month of barakah..ramadhan....
-become the only person yang fasting at workplace...
-get to know another guy

August
-terrible tired so i resigned to get a better job..
-relaxed till syawal and guess wut???i attend an swimming courses :)

September
-learning new things..get new friends from other college
-experience is the best teacher actually
-leypark here and there with fren in KL...my mom so shock when i told here i'm at KL with my frenssss
-get back to Penang and start to work at agensies....this is bad
-throw the guy asside because he feel that i'm his special gf..but the truth is not..hahaahaha...very bad 

October
-again resign from work because i can take one day off...this is very worst
-holiday at johor + my bro convocation day @ UTM Skudai
-be a house wife....hahahaahahahah

November
-mom admitted to the hospital n been hospitalized...
-be a nurse at hospital for 5 days...
-mom have to sit on bed for two months after operation
-take over mom place...went for wet market,supermarket,cooking,doing house hold....n i want to say that i'm not ready to have my own family...seriously salute dekat semua mom especially yang housewife..there  
are many things to be done.

Disember
-bila mom dah duduk atas katil so i'm the one yang cook and the gud thing is i can  cook curry :)
-cook many things such as nasi ayam penyet,crepes,pavlova,make ice cream yang macam baskin robin tue.... 

if there are bad things that have been done..tutup buku lama and buka buku baru ok :)
areda nak pohon ampun and maaf for the whole year of 2012..peace no war


Adriana Oh Adriana # 5

hah sekarang time untuk bercerita pasal adriana...n semenjak dua menjak nie areda dah tukar panggil dia siti peah...so wut...tapi nama siti peah tu macam suweet ja dengan dia..n dia pun akan menyahut bila areda panggil siti peah.....hahahaha..sangat kejam kan.....

this is true dalam ramai2 adik sepupu yang areda ada dia la yang paling areda sayang although dia suka menjawab...tak taw la sebab apa,mybe sebab dari baby lagi mama yang jaga so dia sangat close....so i dont care kalau adik sepupu yang lain nak sentap ke apa ke....memang tak ley tipu...n skunk nie dah tambah pulak satu princess....haahahah memang sayang dua2 la.... :)

so 3 hari lagi siti peah nak masuk darjah 1...heeeee tak sabaq nak tengok dia pakai baju sekolah....dengan rambut yang mama dia dah cantas kasi pendek...senang sikit....so meh nak cita sepangjang cuti sekolah punya keriuhan yang dia dah buat

Scene 1

Adriana : bu satg ajaq adik baca buku taw

Adaa : ok....

bila da start mengajar,areda pun dekat berbelas kali gak la ajaq dia eja...example cendawan....

Areda : cen da wan...cendawan...

Adriana : cen da wan..cendawan

Areda : baca lagi....

Adriana :renyeh2...(banyak kali gak la)

Areda :adik nie apa dah banyak kali ajaq pun tak leyh eja..nak baca ka takmau?

Adriana : nak la..takpa la kena marah pun janji pandai

ha nampak tak permainan dia dekat situ...buat ayat sedih nak bagi orang touching....haahahahaha


Scene 2

Areda : adik masuk..panas kat luaq tu..satgi hitam...dah la muka dok gelap

Adriana : mana ada panas bu tak nampak ka?buta ka?



masa membe2 skol areda mai umah depa tanya adriana da besaq mana..so areda cakap la dah nak masuk darjah 1..masing-masing cam tak caya ja...dulu depa selalu dukung dia time baby...so terasa la ketuaan disitu...hahahaaaha...we are young

Sunday, December 30, 2012

Zaman Sekolah

sedar tak sedar lagi 3-4 hari ja sekolah nak bukak...so bubye adik2...no more bangun lewat..no more memekak pagi2..n to my dearest adik NUR ADRIANA HANUM gudluck for standard one...haish cepat sungguh besar budak nie..ops stop nie bukan nak cita pasal adriana ok...nak story pasal dia lepas nie...checkidout...

untuk adik2 yang bakal masuk tingkatan 4...pulun ok jangan ingat nie honeymoon year.jangan jadi macam ahkak nie yang sangat malas...u will decide ur future okeyh? to my adik bongsu study leklok PMR dah dok mai..mau dok standby ok...

back to the topic..haish penat bagi motivasi percuma...muehehehe.....zaman sekolah masing2 mesti ada perangai or kerenah yang nakal..haruslah zaman sekolah tak nakal tadda life la...so plisssss jadi NAKAL YANG BERAKAL..quote from kakak faci time tingkatan 3 :)

walaupun dah dapat quote yang sangat berguna...totap yo areda jadi budak nakal....sangat nakal actually....so after PMR i was placed in the science stream class..tapi harus la...kelas sains tulen yang terakhir..senang cita 4SN3....yang hujung2..biasa la budak pandai tak main la kelas depan...hahahhahh..so masa tu la nak cari kawan baru..yeala semua dah terpisah..nak wat guane..ikut aliran masing2...so back to basic areda n kawan2 dapat la sorang cikgu cha ya nun alif untuk maths...modern maths ok...kalau add math mau karam la....this is the time to story....

nama cikgu math if tak salah la MR.Lam...hadoi camno ley lupa plak....dia sangat berdedikasi uols cuma kami sekelas ja yang tersangatlah rajin...even budak yang paling pandai dalam kelas pun buat cam tu....sepanjang dia ajar maths memang satu habok pun areda tak faham...just depands on pembelajaran kendiri....bila da start tak faham mula la nak baca novel dalam kelas....nak main2 mesej ngan orang sebelah or ngan orang belakang...gosip2..kau hado???

ada satu time tu bulan puasa..nie memang something yang areda tak ley lupa..before kelas maths kelas Pendidikan Islam so bulan puasa semua p surau,tadarus....should be after that kena masuk kelas balik but actually we stayed dekat surau sampai 10 minutes before loceng balik bunyi..guess whut..poteng kelas maths n tadarus..sangat fun...sebab satu kelas ponteng....ulang balik SATU KELAS ok...kelas kau jah...so lepas tu sekali ngan solat zohor baru masuk kelas...bila MR.Lam tanya kami just inform yang pergi surau sebab ramadhan...at first he understand....so bila dia kata open your text book..sekali bunyi kringgggggggggggg....
time balik..so apalagi kemas beg terus berdiri n cakap TQ sir....so we tried to do that for 4-5 times..maybe dia pun da bengang...dia cakap uols balik rumah la recite ur quran...i want to teach maths...nampak tak kenakalan dekat situ...hahahahhah....

this is my class..nie masa form 5...4 hari sebelum SPM actually....ha nampak sebelum SPM sempat lagi berjamuan bagai...ley yak cari areda??areda yang duduk dekat kelompok lelaki..and yes that is me..zaman sekolah areda n dalam kelas ada 3-4 girlfren..yang lain semua boys..sebab seriously prefer kawan dengan boboi sebab diorang tak banyak gosip...cakap takda nak kias2..strainght to da point


p/s : to adik2 jangan ikut ok....nie cuma pengajaran jangan pulak dok guna alasan surau sebab uztazah cakap jangan buat macam tu sebab nanti dia ingat islam nie menyusahkan..remember that :)

Friday, December 28, 2012

Sesi Mencari Jodoh

hamboih mak jemah....tajuk kemain lagi...cari jodoh konon..umo baru 12 taon....ada hati nak cari jodoh...sila muntah ramai2 dengan umo ok....

dalam ramai2 kawan areda..areda sorang ja yang tadda bf/pakwe or yang seangkatan dengannya..so kalau kelur berjimba especially ngan high school punya budak..harusla areda sorang yang h/p tak berbunyik....melainkan kol dari mama..

so semalam kawan areda intan n afira mai rumah....saja katanya sebab da lama tak jumpa dengan afira....dalam sembang punya sembang suddenly intan kata nak adjust areda dengan kawan bf afira...areda macam biasa la blurring...kalau mai bab2 nie mesti nak blur padahal dulu tak pun...so keluar la dialog macam kat bawah nie

Intan : Shu,nak tak kami kenenkan dengan awie..(shu tu areda ok..membe high school semua panggil cam 2)

Shu : ish tak mau la....

Intan : La ok pa dia la engineer....shu single dia pun sama....shu p la add fb dia....apa nama fb dia fira?

Afira : **** S****n

Intan : Add taw..jangan lupa....

so pas diorang balik areda pun da lupa nama fb dia....so areda buat tataw je la...suddenly.... jadi la kekecohan kat wall fb areda...nasib la ada fb ja....


FLASHBACK 4-5 TAHUN LEPAS

Dalam kelas 5 bestari

Afira : shu weekend nie teman fira boleyh?

Shu : teman p mana?

Afira : bf fira nak mai sini...so teman fira p dating....lagi pun dia bawak kawan...

Shu : ok la....t habis kelas xtra p umah shu then salin baju kat sana....


so weekend tu areda teman la fira p dating n bf fira bawak kawan...so areda jalan la ngan kawan dia....actually susah sikit nak faham dia cakap apa sebab dia dari nogori semilan...so macam ayam ngan itik cakap la...dia tak faham bahasa penang sebab laju n areda tak faham apa dia cakap..so end up masing2 banyak diam ja....

time tu dekat wayang cita ironman tengah dok tayang so fira cakap dia nak tengok wayang....so wut do u aspect us to do??kami dua pun cakap ha ok la kami pun nk tengok wayang....jadi mamat tu pun beli la tiket untuk areda ngan dia...then dia tanya nak drinks tak...areda ckp takyah la....
dia beli jugak drinks n popcorn..1 regular drink n 1 popcorn...n dia cakap saya tak minum air nie saya beli untuk awak..popcorn share k...wah so suweet...dush sebijik penampo ngan kaki....

masuk2 wayang sekali hambik kau dia beli couple sit...bajet macam bercinta gitu..ahaks....sangat la tak selesa....habis ja ironman...lepak kt padang kota before balik....so stop dekat situ ja....

korang mesti hairan napa la areda macam bengong tetiba ja nak cita flashback bagai....sebenarnya mamat yang intan nak kenenkan dengan areda tu mamat yang areda da penah jumpa last time siap duduk couple sit....

p/s: intan bila buat gila sangat la jadi
p/s/s: to Mr.A if u are one of my stalker,i just wanna say that i wont forget the loklaq that u did last time... :)
p/s/s: nak kena tukaq cakap la...apo kono eh jang...hahahhaah
p/s/s/s: afira da booking bilik areda untuk pre wed dia



Wednesday, December 26, 2012

orange oreo crepe

selalu kita dengar sal durian crepe...tapi kali nie areda nak share pulak orange oreo crepe..eh apa ke susahnya sebut crepe bagai..sebut ketayap kan senang...ala2 old skul gitu...

bahan nak buat Orange oreo  Crepe. Senang je ok bahan-bahan dia:

250gm tepung gandum
3 biji telur
400ml santan
100ml air
1/2 sudu kecil garam
1 sudu kecil esen vanilla
orange emulco secukupnya

Untuk filling:
1 cawan whipping cream
biskut oreo yang kena blend sampai lumat 

Cara-caranya senang je. Areda guna blender. Masuk tepung, tuang santan, air, telur, garam, esen vanilla dan pewarna kuning. Pastu kacau je bagi sebati. Ok dah siap. 

Yang whipping cream tu pon jangan lupa pukul kasi kental 

pas tu lenggang kulit crepe tu ala-ala nak buat kuih ketayap...masak sebelah je..yang lagi sebelah biar licin sebab nak balut...baru nampak kelas...

letak whipping cream n biskut oreo kat tengah2, lepas tu lipat macam bantal....siap

kalau nak sedap masukkan dalam peti ais..makan sejuk2 lagi terangkt :)

                       
tadda nie la hasilnya....kaler kulit memang tak terang sebab guna orange emulco...kalau nak terang beli la pewarna orange yang nona okeyh :)

Whipping cream



Jenama
Emborg
Value pride

Banyak dekat pasar raya

Cari dekat kedai bahan2 kek

RM22.90
Rm8.90

nampak tak perbezaan harga....almost tiga kali ganda extra....last two week areda beli la whipping cream jenama emborg sebab dia yang paling murah antara semua yang dok tersusun elok dekat giant....so suddenly semalam nak buat crepe so g la beli kat kedai bahan kek...sekali dia cakap RM8.90..terus rasa menyesal beli dekat giant..

Tuesday, December 18, 2012

Segmen Blog Review by SANDRA



tagged
boy

KENANGAN TERINDAH

suddenly teringat dekat kawan2 time diploma dulu...especially those yang duduk dekat rumah beralamat : depan poli,belok kanan jumpa paip aiq belok kanan lagi rumah hujung yang ada kereta kaler nescafe...see teruja tak dengan alamat tu...ekceli sebab tak taw alamat rumah la areda n housemate pakat2 buh time PA mintak alamat rumah sewa..seyesly sampai PA pun baca sambil gelak2....siap pesan g kalau saya tak jumpa kereta kaler nescafe mcm na????

bukan tu saja..macam2 lagi la kerenah budak2 rumah...ada sekali tu time one of the housemate tersampuk..so malam tu around 11 pm kami mandi ramai2 sambil berkemban dalam toilet yang sekangkang kera sebab takut..hehehehe kau hado??

friendship mesti akan ada pasang surut...no matter how,what mesti ada gak selisih faham..biasa la masing2 pandai n opinion yang berbesa..tapi tak da la sampai bercakor....tipu la kalau ada orang yang tak penah selisih faham ngan kengkawan...even small pun mesti ada kan???jgn tipu..

benda yang paling areda tak ley lupa is when areda return home from dating sambil menangis teresak2..whole rumah keluar n duduk kat ruang tamu sambil question napa....sambil nangis tu sambil cite la...memang that was an amazing experiance...macam tu kita boleyh taw betapa carenya membe2...luv u guys :)

areda pernah buat kerja gila from perlis to alor setar naik moto ego...then patah balik p kangar...when we called our parents they seem to be shock...bukan dekat okayh...dah tu berdua saja....luckly nothing happen

last but not least...i miss adik punya masakan..memang superb gila..kalau rasa sekali pasti nak lagi...especially dia punya masak lemak cili api,tomyam,paprik,nasik mentega,laksa...n semua lah...n not to forget my peneman makan moi aka bubur nasi...ngah aku da jarang masak moi kat umah bab tak da geng nak makan.. :(



Monday, December 17, 2012

Wednesday, December 12, 2012

Wordless Wednesday

DAY 8 @ 3/09/12



Tenggelam..timbul..tengrelam..timbul...bizi2...tak pe nak buat cam na..so meh la kita continue cerita hantu yang seram nie..hahahahah...

so macam biasa la pagi2 kena streching dulu....baru ley masuk kolam...kalau tak mau kejang kaki sapa nak jawab dik non oiii....so since dari pagi lagi kiteowg da kena macam2...pusing kolam yang berukuran 25*13m sebanyak 5 round...kalau da agak2 orag yang macam areda yang memang janrang jogging harusla semout kat tengah jalan tambah2 surrounding kolam yang licin...sabar je la nakkk...

da la ngan perangai minah-minah gedikssss....tapi bila time makan ja mesti diorang berebut macam tak pernah jumpa makanan....badan kurus kering tapi kalau melantak(hambik kau) macam orang yang bela hantu raya :)...

so stop about them...so since dah dianak tirikan...bila kiteowg tak practise...or actually baru stop tak sampai 5 minit..terus kena denda....this is UNFAIR ok...memang time tu sentap memangjang je..nak cakap ngan instruktor pun takda mood...this is true..so kalau ada one of instruktor yang stalker..this is wut i wanna tell u...kami sangat-sangat terasa....but its is ok.....

lepas lunch start kul 2.30...pas tu kiteowg kena denda badan separuh dalam kolam separuh kat tepi tebing sambil kicking air..memang sakit bila badan tindih batu...tambah2 nak kena kicking...siap kena amaran lagi sapa yang sembang kena kicking lagi lama.. :(

macam nie la denda dia...better kena denda swim dari macam nie...sedih2

Tuesday, December 4, 2012

durian crepe

hye peeps...
tgk tajuk pun da taw..hari nie areda nak kongsi resepi durian crepe yang areda dah buat petang tadi....bukan apa sekarang nie kan musim orang makan menatang nie...so apa lagi godek-godek la cari resepi..kalau nak beli jenuh gak la sebab banyak mulut kat dalam rumah nie..jadi nak jimatkan kos...moh le buat sendiri :)

Bahan-bahan nak buat Durian Crepe. Senang je ok bahan-bahan dia:

250gm tepung gandum
3 biji telur
400ml santan
100ml air
1/2 sudu kecil garam
1 sudu kecil esen vanilla
1 sudu kecil pewarna kuning telur

Untuk filling:
1 cawan whipping cream
isi durian yang telah dilenyek. 

Cara-caranya senang je. Areda guna blender. Masuk tepung, tuang santan, air, telur, garam, esen vanilla dan pewarna kuning. Pastu kacau je bagi sebati. Ok dah siap. 

Yang whipping cream tu pon jangan lupa pukul kasi kental 
 
pas tu lenggang kulit crepe tu ala-ala nak buat kuih ketayap...masak sebelah je..yang lagi sebelah biar licin sebab nak balut...baru nampak kelas...
 
letak whipping cream n isi durian kat tengah2, lepas tu lipat macam bantal....siap
 
kalau nak sedap masukkan dalap peti ais..makan sejuk2 lagi terangkt :)

Sunday, October 21, 2012

ADRIANA OH ADRIANA # 4

Hye peeps da lama kan areda tak  cita pasal minah sorang nie..yeala skunk nie semua orang bizi melayan adik dia yang kecik tu..delisha..so sebagai kakak dia da kena pinggir..ahaaaaaa (gelak jahat)
agak2 korunk nak refresh tak balik muka dia??yeala skunk da umo 6 tahun
ha tadda nie la minah tue...

masa umo adik dia dalam 3 bulan macam tu.dia mengadu kat mama areda.

adriana : mama taw tak asyik2 semua orang beli barang kat delisha,men ngan delisha.kat adik tak dak pun.

mama : adik da besaq bagi la depa beli kat delisha pulak.dia kan kecik lagi.

adriana : uncle khairul pun beli baju punya banyak kat delisha..da la baju mahai2

mama : kan dulu uncle da beli baju,tumbler masa besday adik.

adriana : tu masa besday ja.

jenuh haru biru la dengan adik dia sendiri tu :)

sekarang nie lasak dia makin menjadi..hyper active sungguh

Saturday, October 20, 2012

NUR AUNI DELISHA HANUM

 hye nama penuh itew nur auni delisha hanum bt mohd nazar..panjang tak??asyik2 bu ja dok berceloteh dalam nie sekali sekala bagi la pulak delisha kenai2 ngan kawan2 bu kat sini...hheheheh over sikit hari ni.. :)
umo itew baru nak masuk 7 bulan..hebatkan da boleyh tulis belog..ahaks
selalu delisha dengaq orang kata delisha nie chummel pasal mata hitam delisha besar..tgk nie besar kan???hahahahahaah
 nie pic masa itew p konvo bei shahrul dekat UTM Skudai...seronok sangat tapi penat la nak tidok pun tak selesa...tp best sangat..dapat ramai kawan.. :)
tu yang tangkap gambaq renyih tak ingat dunia


yey delisha konvo jugak...muat kan mortar board 







Friday, October 19, 2012

DAY 7 @ 2/09/2012

Hye peeps..fuh da lama menyepi baru nak muncul..kemana areda hilang???tak hilang cuma sebok siket ja uruskan anak-anak..ups anak tekak...kang tercekik bijik rambutan la orang baca sal anak2..
sebenarnya areda nk stop dulu post pasal kursus..tp memandangkan boy request nak tengok zaid tu..so areda upload jugak la...

 
psssssttt...yang baju oren tu zaid okeyh babeh :)

owh dah masuk hari isnin..so macam biasa la aktiviti dalam kolam..cuma sekarang nie kami da notice yang sorang instruktor da menganaktirikan kami..yeala budak2 ganu ada yg lawa..eh cilap2 bukan lawa la tapi gedik...sorry to say budak arau n sabak bukan jenis yang macam tu...tambah2 peserta kursus yang boboy tak hensem pun..lau muka cam aaron aziz tak pe la jugak..

memang time tu memasing feeling2 nak balik..seyes rasa sedih kot..ce korang bayangkan..waktu dinner kol 7.30 and time maghrib dalam 7.26 cam tu..sempat tak 7.30 nak turun??harus la tak sempat..so geng kami suka buat pala sendiri turun dalm 7.50 cam tu..then kena sound...nasib la una tu pandai menjawab so apa lagi kiteowg cakap la solat maghrib dulu..tak taw la yang turun awal solat maghrib kat mana..kan da sentap...huhuhuuhu..

sebenarnya banyak lagi nak cite sal perangai tak cantik diorang tapi tunggu2 la hari2 yang len :)

Sunday, September 30, 2012

DAY 6 @ 1/09/2012

Yes...finally hari yang dinanti2 telah tiba...yiehaaa..nak taw tak apa yang kteowg tunggu???lepak @ KL la....hehhehehehehe....
bukan apa time weekend para peserta dilarang untuk berada di dalam kolam :)

so semangat pun berkobar2 la..tak pernah lagi lepak KL ngan membe2..so bangun dalam kol 7 cam tu..siap2..bilik air tak yah berebut sebab cuma ada tiga orang ja dalam umah..sorang satu toilet....

kol 8 siap n turun bawah for breakfast..sekali is mesej cakap baru bangun..n dia kata en nak hantar dalam kol 10...stress okay bangun awal2 siap pas tu kuar lambat...
lepas 30 minit cam tu budak laki arau pun turun....makan punya makan sekali dah pukul 10 lebey..baru la terhegeh2 nak gerak...

mula2 ingat geng kteowg ja nak kuar tak sangka instruktor pun nak join sama..so apa lagi mmg havoc la atas gerabak tu..yeala masing2 exited :)
areda n kawan2 macam biasa la kepit je ngan en.anuar tu..tak bagi peluang langsung...sekali sorang lagi instruktor meh dok selang dua sit dari areda...kami panggil dia zaid je..tp budak2 ganu pagil dia en.....pelik sehhhh sebab sebaya ja....

ingat tadda hal la..tetiba dia panggil,dia tanya nama..
eh awak nie shida kan??
tak la saya shuhada...
owh okayh...pas tu diam...

lepas 10 minit cam tu.
lupa la shida kan??
tak la shuhada..
ada nama pendek tak??
panggil adda ja...
hurm tak nak la nak panggil shu..takmau sama dengan orang lain..
**fuyoo nampak sangat dok juai minyak

sekali dengar bunyi orang dok tersedak-sedak..bukan sedak betul..yang buat2 ja....pastu areda pun toleh la..sekali instruktor kata kamu jangan layan dia nie..dia dok juai minyak :)

shu memang asal perlis ka?
eh tak la orang penang..study ja kat perlis...
owh penang kat na??
kat town la..dekat ngan Komtar...
I ada sepupu dekat Tg Bungah...
owh jauh tu...
kampung I dekat ........ (sory da lupa ) dekat je ngan Penang...
owh okeyh...

dengar bunyi tersedak lagi..sekali instruktor kata meh sini aku nak dok situ..nak dengar diorang sembang apa... :)
so dari selang dua sit terus dia anjak jadi selang 1 sit..abaikan je la...dekat stesen jalan kastam ada orang naik terus duduk sebelah areda..ingat selamat la..sekali budak tu bangun..terus anjak rapat dengan areda n kata panjang jodoh kita nie...so areda buat pekak je bab tu...

nie sekolah i dulu..(sekali sekolah agama da)
then myra cakap : perangai tak macam budak skol agama pun..gatai lebey
so gadoh2 la ngan myra walaupun jauh...
muka shu tak la teruk sangat..tak macam muka depa..
hah!!nie tak teruk dah macam orang buat plastik surgery tak jadi...
cam na swimming okay x?
tak taw la nak kata..sebab baru ja belajar kan..hope lepas tiga minggu ley berenang la
shu selalu mai sini?
tak sangat la tapi mai gak ar sebab ada mak cik dekat klang...
owh ICT dah p?
tak pun....heheheeh
biar betul??
betul la..np tak caya??
owh ok caya2.

pas tu dua2 pown diam..dah tak de benda nak cakap..so diam je layan perasaan...

shu ada BF?
ada..bestfren...long,adik,bella..ramai g yang tak dak kat sini..
shu ada BF??
ada..boyfriend..is,wan,pit,syed...ramai la..tak terkira...
u know wut i mean rite!!!!!
yes i know..takdak la bf..
ha kan senang lau ckp cam tu dari tadi..

**bila la nak sampai nie..tak sabaq nak turun**

lepas da sejam lebey melayan kerenah mamat tu...sampai pun kat hentian bank negara..turun ja terus berpecah...kiteowg lepak kat jalan tar je...yeala mana nak sempat kol satu lebey baru sampai kol 5 nak kena berkumpul balik....
nampak tak mamat yang duduk atas lantai tu???tu la zaid...
tak jelas!takpa2 t areda letak g pic dia...jgn risau keyh


 
p/s :sediakan mangkok sebelum korang muntah hijau



Monday, September 24, 2012

DAY 5 @ 31/08/2011

Merdeka!Merdeka!Merdeka....
tanggal 31...bulan 8..57
hari yang mulia...hari bahagia....
* sambung sendiri yer

memandangkan 31 haribulan jatuh public holiday n hari jumaat..jadi dengan segala hormatnya..hari jumaat = cuti..yiehaaaaa...gimme 10 babeh...
so ramai la yang balik or outing....macam geng areda yang tujuh tu pun,4 balik tinggal la terkontang-knting kami tiga....tapi memang best kate ko...kan dah seminggu asyik in n out kolam ja..time nie la areda,adik n myra amek kesempatan untuk tido...sampai kan membe n instruktor kol soh turun breakfast pown kami tak sedaq...nak buat cam na..dapat bantal n tilam...masyuk ja tidoq.. :)

dalam kol 10 cam tu baru la areda tersedaq..pas tu balas mesej membe..dia cakap p la turun..ada g kowt makanan..so areda pun gerak la adik n myra..ajak turun..so biasala kalau gegurl siap mesti la lambat..dalam kol 11 baru turun...nasib baik la ada g makanan..walaupun yang hado....nasi lemak...telur sebiji kongsi 3 n sambal sorang suku sudu + ikan bilis sorang 2..amacam hebat tak???tula padan muka sapa soh turun lewat :)

makan2 lepak2 tengok astro warna..dalam kol 12 baru nek bilik..then tengok mesej membe cakap..hari nie noon tak da food keyh...pelik gak kan so areda tanya la napa tak da food???dia kata cuma ada 5 orang peserta ja dalam kuarters..yang len semua da outing + balik umah...adoyai nasib la makan pagi lewat..lau makan awal mau menyesal gak la...biasa la perut tong mana cukup makan sikit :)

so apa  lagi sambung la tido...areda baca majalah sampai la terlentok...tiba2 instruktor kol tanya da makan ke??harus la tak makan g...camna nak makan buka ada apa pun kat tempat tu...nasib la dia belikan nasi ayam...n petang tu buat first time kami lepak kat jeti..siapa yang lepak??semestinya geng2 arau la....siap dapat tengok sunset lagi :)


Saturday, September 22, 2012

DAY 4 @ 30/8/2012


haish sedar tak sedar dah empat hari dah kiteowg semua dok dekat sini...n masuk dalam kolam...
dan yang paling penting,hari nie merupakan hari pertama budak2 hulu terengganu join...n officially kami telah dianak tirikan...macam biasa la..da selalu alami macam nie...

pagi2 lagi dah bangun n meratap pilu dekat tepi kolam..memang hari nie semua tengah tunggu ja time nak cabot...yeala 31 kan cuti...yiehaaa cuti...so panaskan badan...lepas tu masuk kolam..ingat yer adik2 masuk je kolam kena blow bubble...cam na nak blow bubble...amek nafas guna mulut...pas tu hembus ikut hidung dalam air...blow bubble nie sebenarnya nak samakan suhu kita dengan suhu kolam..n lagi satu blow bubblw nie mampu nak hilangkan penat dengan cepat...yeala dah swim memang la penat..jadi silalah blow bubble....

dah hari keempat pun..jadi mulalah nak belajar frog kick...taw tak frog kick tu menatang pa...penah tah tengok katak berenang???tak pernah...lau cam tu pi tangkap katak n tengok cam na dia berenang...n manusia pun tiru la dia berenang :)
bagi areda frog kick nie susah..sebab apa kaki areda montok...lau kaki kurus cam kata memang cantik dia tendang...areda selalu buat frog kick tak menjadi...areda prefer lagi satu teknik tendangan...
nak taw apa tunggu.............. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

POLI Bloggerz