klik cepat ader cita best

nak pitih???klik sini

Saturday, July 21, 2012

first day of ramadhan

hye peeps....SELAMAT MENJALANI IBADAH yea....kalau jengah kat belog2 lain mesti semua hapdate pasal hari pertama berbuka dengan famili...dengan menunya...dengan aktiviti lagi.....tapi areda....hurm berbuka tadi pun dekat tempat keja ja...dah tu berbuka sorang2..sedey gila kowt...

lau dulu time belajar ada gak la kawan2 nak berbuka bersama2...tapi bila dah habis belajar n keja..kena berbuka sorang2 la..nak buat cam na...semua yang kerja kt situ cina..cuma areda ja yang melayu....nasib2...tapi walau apa pun areda berjaya laluinya....
 
AHLAN WASAHLAN YA RAMADHAN :)
 

Thursday, July 19, 2012

WHEN YOU SAY NOTHING AT ALL

It's amazing how you can speak right to my heart
Without saying a word, you can light up the dark
Try as I may I could never explain
What I hear when you don't say a thing

The smile on your face let's me know that you need me
There's a truth in your eyes saying you'll never leave me
The touch of your hand says you'll catch me if ever I fall
You say it best when you say nothing at all

All day long I can hear people talking out loud
But when you hold me near, you drown out the crowd
Try as they may they can never define
What's being said between your heart and mine

Sunday, July 15, 2012

KEMBALI KE PANGKAL JALAN

hye peeps....huh penat sungguh la....baru je balik kerja.....balik tadi terus korek beg-beg lama sebab nak cari kot-kot ada duit terselit sebab areda memang suka letak duit merata-rata..so sesuai la untuk time sekarang nie sebab areda dah tak dak duit...korek2 ada la dalam 6 hinggit...cukup la nak buat tambang bas dua hari....hurm dalam dok korek bag cari duit areda terjumpa satu skrip....skrip drama yang areda tulis untuk lakonan semester 1 dulu (3 tahun lepas la....) dalam keadaan lunyai...so terus terdetik nak post dekat sini....so moh le berkenalan ngan barisan pelakon2 handalan :)
 
 ANIS SHAZWANI as ERINA

 NUR SHUHADA as ERNINA

 ISKANDAR as EN EMRYZAL (papa)

 NORAINI as ERLINA

 ANIS ELFIRA as (IBU YANG LUMPUH)

 IKHWAN as FAZLEY (kekasih erina)

Disuatu petang di ruang tamu rumah En. Emryzal
 
Erina           : papa!nina dah bosan duduk dekat rumah 
                     nie!!!rina nak keluar dari sini!!!it's better for me 
                     to stay alone......
En.Emryzal  : rina, kenapa rina buat keputusan melulu macam
                     nie nak?rina dah tak sayangkan kami 
                    semua??
Erina           : huh sayang!!!cukupla pa..rina dah muak dengan
                     perkataan sayang!!!rina dah tak kuasa 
                     nak menjaga orang tua yang lumpuh nie!!!!
En.Enryzal   : rina!!!jangan biadap!![rina ditampar oleh
                     papanya]papa tak pernah ajar rina untuk jadi   
                     biadap!!
Erina           : sampai hati papa tampar rina....

Pertengkaran dua beranak itu diganggu oleh kedatangan Fazley

Fazley         : sayang....are you ready??
Erina           : ready....jom kita blah dari sini
Ernina         : kakak jangan pergi..kakak dah tak kesiankan   
                     kami ke??plezzz kakak jangan pergi....
Erina           : eh!!ko blah dari sini boleyh tak??aku da muak
                     tengok muka kau!!
Ernina         : [dalam keadaan memegang kaki kakaknya] akak 
                     plezz...adik rayu dekat kakak jangan tinggalkan 
                     kami..we need you....
Erina           : tepi sikit!!!jangan nak buat drama pulak kat   
                     sini!!apa ko ingat nie cerita hindustan ke main 
                     pegang-pegang kaki!!!
Erlina          : sudahla adik..orang da nak pergi,biarkan dia 
                     pergi...dia belum tahu bertapa susahnya hidup
                     diluar sana....
En.Emryzal : dah la..dia yang nak keluar...papa dah cuba  
                    halang tapi kakak kamu tu degil..tak nak dengar 
                    cakap papa..mulai hari ini dia bukan anak papa 
                    dengan mama lagi!
 
Tiga bulan kemudian
 
Erlina         : pa...mana kakak???papa cari la kakak...mama 
                    nak jumpa kakak...mungkin nie permintaan 
                    terakhir mama....
En.Emryzal : biarkan dia lina, dia yang keluar sendiri bukan 
                    papa yang halau dia...pandai-pandai la dia cari 
                    jalan pulang....
 
Tiba-tiba.....
 
Ernina         : mama!!mama!!mama!!...papa!!!tengok  
                    mama..kenapa mama tak bergerak....pa cepatla.
Erlina          : mama!!!!!!!!!!!!!!!!
En.Emryzal : sayang!!!!sayang!!!bangun la sayang...awak tak 
                    boleyh tinggalkan saya...
 
Disaat keadaan sedang kacau bilau,Ernina pulang......
 
En.Emryzal : buat apa engkau balik lagi kesini anak derhaka!!!!
Erina          : papa rina minta ampun dengan papa...rina dah 
                    banyak buat salah dengan papa....pa maafkan   
                    rina?? mama mana pa???adik-adik??
En.Emryzal : kamu dah terlambat rina...mama kamu telah 
                    meningalkan kita semua...
Erina          : tak mungkin!!tak mungkin!!!mama....rina banyak 
                    dosa dengan mama..ampunkan rina ma..... 
Ernina        : sudahla kakak..mama dah ampunkan dosa kakak 
                    sebelum mama pergi....

Selepas selesai majlis pengkebumian

Erlina         : kak...apa yang buatkan akak terdetik untuk 
                    kembali?
Erina          : pa...adik....sebenarnya....rina...rina...rina....rina 
                    mengandung anak fazley tetapi fazley tidak mahu
                    bertanggungjawab
En.Emryzal : apa kamu mengandung rina???bertaubatlah rina 
                    sementara pintu taubat masih terbuka untuk kamu.
 
Dalam pada itu...kedengaran seperti orang memberi salam..
 
Fazley        : assalamualaikum.....pak cik....
En.Emryzal : waalaikumsalam
Fazley        : pak cik...saya nak minta maaf...sebab...sebab 
                    dah hamilkan anak pak cik,rina. saya kesini untuk 
                    melaksanakan tanggungjawab terhadap rina dan 
                    bakal anak kami.
En.Emryzal : syukurlah kamu telah sedar akan kesilapan kamu..
 
                   
p/s : skrip oleh areda.....

 

Friday, July 13, 2012

RED BOX 1ST AVENUE

hye peeps.....lama bebenau tak hapdate belog nie.....dah penuh ngan sarang labah-labah :)
okeyh straight to the point semalam buat pertama kali areda balik kol 12tengah malam....huh jahatkan saya???
ekceli membe2 kat tempat areda keja plan nak p karaoke...so apa lagi areda yg bunga sekuntum nie pun sibuk la nak join sekaki...tak padan ngan perempuan...apa nak buat karaoke punya pasal....mula2 plan nak p hari rabu..tapi nak buat camna...the pioneer of event tak sihat pulak....vomiting macam perempuan mengandung...opsss sorry koko... :)
so tukar p hari khamis malam jumaat....pas balik keje je terus direct kiteowang g redbox 1st avenue...areda ingatkan just nak nyanyi sampai kol doblas...tengok2 hamek kau,diaorang amek sampai kol 3 pagi....adoyai lomah semangat eden......so dengan rasa tak bersalahnya areda cakap yg areda nak kena balik before kol doblas.. :)
 
 
 
 wei the pioneer of the program...n the person incharge untuk belanja areda....nie yang mak suka sangat....kalau tak rabak gak la poket nak bayor....thanks wei....i lap u la...muehahahaahaha (so gambo kena letak dulu....bodek nieh)

 walaupun p karaoke dengan tak mandinya..tapi hada aku kesah.....nampak sempat lagi nak buat peace tu..
 nielah manusia yang areda baru ja kenal....nama dia jack...dia keja sama floor ja ngan areda tapi lain2 company la....disebabkan mamat nie kawan ngan wei...so wei pun ajak la join party hilangkan stress nie

 zan n jack....wah dunno wut to describe about them......

 this is wut we called koir...elok je berbaris cam masok pertandingan lak....ala kalau zan pun pakai baju kaler hitam sure nampak serupa :)

ha yang nie lak cam coral speaking...ntah betol ke tidak eja cam tue :).... sir ah wei mengajar anak2 muridnya menyanyi :)




video





Monday, July 2, 2012

the new version



hye peeps...huh da lama kan areda tak hapdate langsung belog nie....semenjak dah dapa koje...tak sempat nak hapdate....
bak kata mama "adik p keja dengan matahari,balik dengan bulan"...acaner tu??yeala keja dari kol 11 am sampai 9 pm.....

so hari nie sebab header pun da bertukar baru,areda nak kena gak hapdate :)
first opp all,areda nak ucap beribu2 lemon terima kasih (wah da macam penceramah bebas da grupenye) to my fwen boy yang dah bersusah payah buat header kat areda walaupu tengah exam....wah tenkiu2 sifu :)
kalau tahun lepas boy buat header untuk areda,time tu kita dok sama2....skunk nie boy buat n sent thru email sebab sorang kt selangor,sorang kt penang..


tengok betapa susah boy buat n email dekat areda...really appreciate that...wah sangat terharu....
kalau orang lain areda tak sure boleyh buat macam tu....yeala tak suruh pun dah tolong buat...kalau suruh hurmmm tak taw la nak kata pa :)


last but not least,i lap u boy...fwen n sedara forever

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

POLI Bloggerz