klik cepat ader cita best

nak pitih???klik sini

Friday, September 30, 2011

....................

hyep peeps...
nothing much to say cuz i'm going to penang for holiday with my fwens....bubye

Wednesday, September 28, 2011

KASIHNYA IBU

Ini adalah kisah benar tentang pengorbanan seorang ibu ketika gempa bumi melanda Jepun. Ketika gempa bumi telah reda, sewaktu pasukan penyelamat tiba di sebuah rumah yang telah musnah milik seorang wanita muda, mereka terlihat sekujur badan dicelah-celah runtuhan tersebut. Kedudukan bentuk badannya agak pelik seolah-olah dia sedang melutut (seperti orang yg sedang bersembahyang/berdoa), dengan badannye menunduk ke hadapan dan kedua-dua tangannya seperti diampu sesuatu objek. Runtuhan rumah tersebut telah terkena pada bahagian belakang dan kepalanya.

Ketua pasukan penyelamat dengan bersungguh-sungguh cuba untuk mencapai wanita tersebut melalui celahan runtuhan tersebut dengan harapan wanita tersebut masih hidup. Namun begitu, keadaan badan wanita tersebut yg sejuk dan kaku menunjukkan yang dia sudah tiada lagi. Pasukan penyelamat lantas terus meninggalkan rumah wanita tersebut.

Tiba-tiba, ketua pasukan penyelamat merasakan seperti ade sesuatu yang tidak kena, lalu berpatah balik ke rumah tersebut. Dia telah berlutut sekali lagi dan cuba mncapai sedaya upayanya dicelah runtuhan untuk mencapai sedikit ruang kosong di bawah mayat wanita tersebut. Tiba-tiba, dia menjerit, “ada bayi, ada bayi disini!!” Lantas seluruh pasukan penyelamat bekerjasama mengalihakn sisa runtuhan disekeliling mayat wanita tersebut. Ape yang mereka lihat ada seorang bayi lelaki yang berusia 3bulan yang berbalut deangan selimut di dalam pelukan wanita tersebut. Ternyata wanita tersebut telah terkorban ketika melindungi bayinya. Ketika gempa bumi berlaku, dia telah menggunakan tubuhnya sebagai perisai pelindung bagi bayinya. Bayi tersebut masih nyenyak tidur ketika ketua pasukan penyelamat mengangkatnya keluar dari celah runtuhan.

Doktor dengan pantas memeriksa keadaan bayi lelaki tersebut dan ketika doctor membuka balutan selimut bayi itu, dia terjumpa sebuah telefon bimbit dan terpampang di skrin telefon tersebut sepotong pesanan bertaip “SEKIRANYA KAMU SELAMAT, INGATLAH BAHAWA IBU MENYAYANGIMU..” Pesanan ini telah dibaca oleh semua orang yang berada di situ, dan mereka semua menangis dan tersentuh.

“SEKIRANYA KAMU SELAMAT, INGATLAH BAHAWA IBU MENYAYANGIMU..”Begitu besarnya kasih sayang seorang Ibu...!!

 

copied from facebook

WORDLESS WEDNESDAY 10 # DALAM HATI ADA TAMAN


Monday, September 26, 2011

QUOTE FOR TODAY

HATI - HATI ANDA SEDANG DIPERHATI

P/S : apa perasaan korang kalau korang diperhati???xsenang duduk ke seronok?? 

 

Sunday, September 25, 2011

SEBOK BETOL LAH!!!!!

arghhhh pagi2 lagi dah kacau tidor semua orang...weyh hampa nie gila ka pa???dengan pengumuman bagai...stress mak noks!!!!hampa taw dak nie hujung minggu????time student2 nak rehat otak yang dah semput ngan subjek2!!!gaya hampa dok buat macam la kami semua nie budak sekolah menengah yang dok kat asrama.please la weyh kita semua dah besaq panjang kan???xyah kowt hampa dok tentukan apa student kena buat pagi2 buta hujung minggu!

tu la hampa nak tunjuk giat ngat aih....tup-tup event hampa xdak orang pun..tu yang bebai lebey kan???kata nak upgrade jadi U, kalau macam nie la hampa dok treat student memang haruslah nak upgrade tue..hampa sedaq dak dari kelmarin pagi lagi hampa dok sebok ngan pengumuman :
"para siswa dan siswi kamsis,anda diminta turun dan berkumpul dihadapan blok masing2 bersama2 ketua blok" ulang 20 kali...naik pekak telinga student
yang tue pengumuman pagi kelmarin....dari kol 8 sampai la kol 9 lebey camtue
yang pagi nie lak:
"para pelajar diwajibkan turun ke padang berhadapan pusat islam bagi menyertai acara senamrobik pada pukul 8 pagi"
yang nie lak dari kol 7.30 pagi tadi..weyh xdak time la kami nak rehat..dah la last week jadual kami cramp....

weyh hampa taw dak apa orang kata...''ala yang turun semua sem1 yang ketaq lutut la...''...so plish la xpayah paksa2 student...lagi paksa lagi student berontak...

Friday, September 23, 2011

IF BINATANG ADA MUKABUKU

guys...korang ley bayangkan tak kalau binatang ada facebook cam kita as a manusia???mestikan status dia cam manusia gak.....
"gaduh ngan bf"
"kelas dari pagi sampai petang.korang ada"
"aku nak cari gf/bf"
nie la antara status2 yang areda cannot go....kadang2 tue makan apa pun nak kena gtaw kat fb....cam bangang jer
"i makan kepsi nie.u ada"
"dinner kat 5 star hotel jer,kau hado"

so meh kita usha la status binatang kalau binatang pown berFB cam manusia

NYAMUK : baru balik dari rumah pak mat..kenyang siott...bruppp alhamdulillah...



KUCING BETINA : anak i yang kelima tue tanya i sapa bapak diorang....pening mak nak jawab uols sebab i sendiri dah lupa sapa apak diorang!!!


 CICAK  : isteriku tersepit dicelah pintu....duda awal la aku :'(


AYAM : guys!if esok aku dah tak update status n tak on9,aku dah selamat dalam rendang taw!jgn lupa aku keyh! <3 uols guys..jgn lupa kenduri arwah utk aku

NYAMUK : siottt!!!aku baru je hentam drug addict! aku +ve HIV...huarggggghhhh :'(


KUCING : baru je add kucing sebelah rumah!keturunan PARSI beb...untung aku


BABI : aku bengang tol la!!!dia pijak taik kucing tapi aku yang jadi mangsa!bro len kali siasat lu sapa yang berak depan umah ko tue!!!jgn la tuduh melulu!!this is not best bro 












 


BEBAI NGAT AIH

demn....
time orang ada plan la depa dok kalut nak buat karnival kamsis....benci sungguh la...ekceli areda n kawan2 da siap plan lagi nak g picnic kat lata bayu,baling.....plan sikit punya baik da....tiba2 ada je pengumuman semua siswa-siswi yang dok asrama x boley balik.....yeah terbaik bro......ahaks :)


xtaw la pa nak jadi esok...dengar cita ada gotong-royong...yang len tak pulak areda amek taw....ada sapa2 taw xapa program untuk esok???


Thursday, September 22, 2011

LIRIK LAGU AKAN KU TUNGGU

Ku mengatur langkahku
Jalan tanpa bayang-bayang mu
Langit dan bumi setia menemani ku
Matahari menyinar tak pernah berpihak pada ku
Ku kepanasan tanpa perlindungan mu

Hari berganti hari aku masih teguh menanti
Hadir diri mu dalam hidup ku ini
Rasa kecewa ada bila kaki kita penat berlari
Namun yakin ku kau kan ku temui
Ku takkan pernah cuba berhenti
Langkah ku mencari cinta
Yang ku tahu hanya tuk diri ku
Kan ku terus cari sampai hujung dunia
Kerna ku tahu akan ku jumpa diri mu
Dan ku kan terus menempuh mimpi-mimpi ku selalu
Ku lihat semua gembira
Bila mengenali erti cinta
Senyuman ku beri hanya duka
Bila ingin teman tuk berbicara
Cinta jangan sembunyi
Mataku ku kabur mencari
Hadirlah dalam hidup ku ini

Cinta jangan engkau pergi
Bila langkah ku cuba
Untuk mengejar diri mu

SPONTANEOS THURSDAY # 12

YEEHAAA
KELAS CANCEL
 

Saturday, September 17, 2011

ADRIANA OH ADRIANA # 3

hyeep peeps...
rasanya dah lama kan areda tak story sal adriana....korunk ingat lagi tak?kalau tak meh sini nak tunjuk muka biar ingat balik okeyh!!!!



situasi 1
adriana tengah bercakap dengan apaknya

adriana : ba adik tak suka la umah kita....
apak : la awat pulak
adriana : adik lagi suka umah kat sungai pinang tue
apak: sebab apa
adriana : rumah sungai pinang ada tangga kat luaq n dalam umah
apak : (gelak sampai nak pecah perut)

situasi 2
adriana buat muka terkezut nampak areda kat umah

adriana : eh ada bu......eeeee bestnya
bu : best pulak dah....(bz2 dok siap nak g jenjalan)
adriana : bu nak p mana nie?baru balik nak keluaq..lebey bek tak payah balik!!!
bu : (hampeh tol budak nie.....)


nak refresh balik??
adriana-oh-adriana-1 
adriana-oh-adriana-2 


Thursday, September 15, 2011

Mari promosi blog dengan segmen Blog Gempak


BLOG SAYA GEMPAK JOM SINGGAH

SPONTANEOUS THURSDAY # 11

MENANTI DAN MENANTI.......

SPONTANEOUS THURSDAY # 10

UNTUNG LA DAPAT JUMPA KAKAK2 TEMPAT PRAKTIKAL DULU

SPONTANEOUS THURSDAY # 9

DALAM HATI ADA AIR TERJUN

payah ngat aih

awak....
kenapa susah untuk saya lupakan awak...kenapa awak tetap kukuh dalam hati saya sedangkan saya taw yang awak dah buang saya jauh2 dari hidop awak...cepat sungguh hati awak berubah..mana kata2 janji awak selama nie...mana konsep2 yang awak pegang???kenapa awak!!!kenapa???


time naik feri, saya nampak awak
time tunggu bus rapid kat jeti saya nampak awak....(tmpat pertama awak tunggu saya)
time lalu depan batu dua kat umah saya, saya still nampak awak
time pergi prangin mall,komtar,awak tetap dalam bayangan saya
time jalan depan KFC,saya nampak time kita makan kat situ,
time lalu depan restoren kapitan, saya still nampak awak sebab time tue awak sangat blurr n tak kenal ayam tandoori 
time saya tengok orang ramai berator kat nasi kandar beratoq,saya tetap nampak awak,
time pergi QB mall awak tetap dalam ingatan saya
time makan BBQ,terus ingat awak sebab first date kita dulu,kita makan BBQ
time makan kek cokelat,terus ingat awak...
time pilih baju budak,lagi la saya ingat awak.....
time lepak kat padang kota,saya terngiang2 awak suruh saya janji akan setia ngan awak
time saya pakai perfum burberry,ingat kat awak sebab awak yang belikan
time cari barang kat pacific terus ingat awak 


awak kenapa terlalu banyak kenangan kita...kenapa awak????kenapa awak biarkan saya terkapai2????kenapa awak????saya rasa sebak jer nak pakai baju putih,sebab putihkan warna kegemaran awak...carrot susu pun awak suka...awak....dah tak tertelan saya ngan siakap masak tiga rasa sebab tue pun pavorate awak...

YA ALLAH YA TUHANKU, kau hilangkanlah rasa dan perasaan diri ini terhadap dirinya....aku redha atas ketentuanmu ini.....hanya engkau yang mampu mengubah rasa dan perasaan ini

Tuesday, September 13, 2011

career talk

hyep peeps...
dah lama giler tak hapdate belog nie....
tadi baru jer attend career talk by jobmarket malaysia..
talk dyer sedang2 ja...
xbest pown...
ngantuk jer lebey

Saturday, September 10, 2011

sambutan merdeka raya

hyep peeps...
adoyai lately nie tak sempat nak hapdate belog...
bizi semendang ngan jamuan...


yeala kiteowg sem 5 dapat tanggungjawab yang giler besar....
sem 5 pengurusan pelancongan jadi event coordinator....
sem 5 hotel katering..masak ler...


pagi nie pun dah bangun awal n p setup tempat...
sempat balik kejap jer nie...
before 7.30p.m dah nak kena g sana...


tunggu k pas nie areda upload gambar n cerita sal event

Thursday, September 8, 2011

Spontaneous Thursday # 8

TIDAK TERLEWAT UNTUK AKU UCAP TAHNIAH 
DIATAS KEHADIRANNYA MENGANTIKAN AKU

Sunday, September 4, 2011

.............

hyepp pepps...
sowie la otak areda da kosong..
tak dak idea nak taip

Saturday, September 3, 2011

kosong

hyep peeps...
betul kata orang 'kalau ada jodoh tak kemana, tp kalau x dak jodoh ttp xdak jodoh'..buat pertama kali dalam hidup areda..areda percaya dengan apa yang dah berlaku....kalau korunk perasan dah lama kan areda tak post pasal MR.BOYFIE...bukan tak nak post tapi x da benda pun nak post sal dyer....

so officially pagi tadi 2 september 2011 hubungan areda ngan dy dah berakhir...areda pun tak taw kat mana silap areda sampai dy menduakan areda...maybe salah areda sebab areda nie x cantik...who guess rite!bukan nak story nak burukkan dy tapi nak story sal kebodohan areda untuk tunggu dy 6 bulan masa dia masuk pulapol...

kalau korunk dah folow blog areda dari awal mesti korunk taw..tapi kalau ala2 dah lupa korunk ley jer baca kat sini .ce bayangkan 6 bulan areda tunggu dy..tup tup dy balik sini dia curang...ishk kalau la ada depan mata memang areda cekik bagi mampos...


imbas balik masa perkenalan dulu, dia cuma keja kilang...kalau nak ikut demanding areda memang la areda x kaple ngan dia..tapi areda xpandang semua tue areda kaple ngan dia...bila skunk nie dia dah keja elok,,gaji elok..dia buat areda macam nie...dulu semua xmau kat dia sebab kerja kilang...skunk nie dy tinggalkan areda sebab dy da stabil....memang bodohkan areda nie...nie la pengorbanan yang sia2...


ayat dyer yang cannot go pagi tadi "i love u, i love u so much but i tak taw kenapa i boley jadi macam nie, i tak taw kenapa i buat u macam tue tapi i realy love u"
hotak engkau, sayang areda puja perempuan len..sayang ke macam tue??cepat sungguh kan hati awak berubah...tapi takper la areda taw yang dia tue culture shock..yeala dok dalam hutan pas tue p keja kat bandar...xpe2..areda just mendoakan kebahagiaan dia...hope dy x lukakan perempuan tue macam mana dia lukakan areda..


kenapa areda ley jadi kuat untuk terima ujian nie??
bak kata lecturer psychology areda : 
1. setiap malam sebelum tidur kita belajar untuk memaafkan orang disekeliling kita...insyaallah kita akan lebih     tenang sebab semua yang terjadi ada hikmah dia..
2. kita jangan berdendam sebab dendam tue yang akan makan diri kita...
3. bersabar & redha sebab ujian datang dari ALLAH,kita diuji sebab ALLAH sayang kita.
4. percaya bahawa dia bukan insan yang terbaik buat kita...


kalau dia tiba2 cari areda balik?
bukan nak cakap besar tapi areda akan try sehabis daya untuk tolak dia....cukup kowt peluang yang areda dah bagi...let bygone be bygone....barang yang lepas usah dikenang....areda takkan jadi bodoh lagi....bak kata kazen2 areda ' bodoh tue simpan2 la kat umah,bawak sikit ja p jalan'...


p/s: kolam air mata still bertakung lagik!!!!!!

Friday, September 2, 2011

not in a good mood

hyeep peeps..
sorie untuk x hapdate entry panjang2...
just wanna say dat pas nie areda akan hapdate puluak sebab areda nk g tenangkan dulu
kepala otak yang tengah berserabut nie..areda x nak rosakkan mood family areda yang tengah mood raya
tue so areda xkan tulis apa2 yang ley buat air kolam mata areda turun lagik..
chill guys...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

POLI Bloggerz