klik cepat ader cita best

nak pitih???klik sini

Saturday, July 30, 2011

SEGMEN 3 JAM JE

nak join???
kelik banner

Friday, July 29, 2011

PUASA

hyep peeps...
diam tak diam 
dah nak puasa kan
korunk pernah tak ada pengalaman puasa yang menyedihkan??
areda ada jer..
cerita tue jadi time areda semester 3
semua student pakat - pakat balik sebab cuti 5 hari
tiket bas memang nan hado la
yang hado pun train...
beli tiket train tanpa jaminan tempat duduk
naik train memang nan hado la sit
duduk la bersila kat pintu train
dengan bersesak-sedak
sedey kata ko
bukak puasa pown makan oblong ngan ais kosong ja
macam nak nangis la makan cam tue ja bukak puasa
sampai pun dah kol 11 malam cam tue
terus balik umah membe...
tu la pengalaman paling perit
hope areda dah x jumpa pengalaman cam tue

Thursday, July 28, 2011

adriana oh adriana # 2

hyep peeps..
korunk dah kenal kan siapa adriana??
xkan x kenal g
okeyh pada yang tak kenal g 

so kali nie areda nak story lak sal
KUDA

sepetang pulang dari sekolah

areda : adik hari nie buat apa kat sekolah??
adriana : baca buku la
areda : adik ada kawan tak kat sekolah??
adriana : ada la...
areda : banyak tak??
adriana : banyak la
areda : apa nama kawan adik?
adriana :KUDA
areda : apa dia??
adriana : KUDA la!!!bu nie x dengaq ka!!pekak betol
areda : kuang asam punya budak (dalam hati )
areda : xkan KUDA??HUDA kowt??
adriana : x la KUDA!!!bu bukan taw pown,bukan bu p sekolah
areda : dush kena lagi...
so sampai sekarang nie semua xtaw apa nama kawan adriana
KUDA or HUDA




SPONTANEOUS THURSDAY # 4

BALIK KAMPUNG
HOHOHO 
BALIK KAMPUNG

Wednesday, July 27, 2011

adriana oh adriana # 1

hyep peeps....
nak tanya nie korunk kenal x adriana??
xkenal!!
mestila x kan sebab tue kazen areda...
 
tada....nie la adriana

okeyh areda ngan dyer memang x ngam la...
kalau jumpa mesti nak gadoh....

areda : adik pasaipa x ikat rambut...dah la rambut kerinting macam hafiz....
adriana : bukan la..macam akim..
areda : x macam hafiz
adriana : ishhhhkkk...nany nengok bu (panggilan areda kat umah) nie!!!!! dok kacau2 orang pulak...ishkkkk
areda : mana da kacau....usik ja...
adriana : menangis.....

so pas da masok balik dalam poli da x ley nak gadoh ngan dyer..
last week mama areda kol.
mama kata adriana asyik2 tanya bila areda nak balik..
ha taw pun rindu...
padan muka..

mama : nie ha adriana dok kalut tanya bila bu nak balik?
areda : hurm...awat pulak dy dok tanya
mama : rindu la tue

tiba-tiba areda dengar suara dy..
areda kata kat mama nak cakap ngan dy..

mama : adik mai cepat, bu nak cakap...kan adik dok tanya2 bu..ha la mai cakap ngan bu
adik : adik cuma tanya ja bukan nak cakap pun..

dush amek sebijik
hampeh punya budak..
tanya ja tapi x mau cakap
areda belasah jugak bila balik nanti

WORDLESS WEDNESDAY # 5 DELICIOUS


Tuesday, July 26, 2011

LUNCH @ SENAMOCK

hyep peeps...
korunk watpe 2????
da lama x up entry..
biasa la line cam hampeh jerk kat sini..
so nan hado up entry bebanyak...
meh sini nak koba kat ekau..
tadi siang areda p lunch kt senamock restoren with besties....

posing lu sebelom mencekik

 welcome drink lalu....
air ice cream soda + asam boi + limau nipis + daun pudina
so2 je la air tue sebab masam x hengat

 yang tudung pink tue my fwen..anis..
yang tudung hitam tu junior sem 1..ntah pa nama lupa plak..
sowie yea diks ahkak memang xingt benda2 yang x penting.. ahakss

me wif da junior

da desert
blueberry chesse cake

me wif lang aka nany

 me wif ngah @ anis

theirs

Sunday, July 24, 2011

Beribu Sesalan – Jaclyn Victor, Ning Baizura & Shila

Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu
Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu
Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi
Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu
Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi kisah janji
Dimungkiri
Sia-sia ku mencintaimu
Setia padamu, percayakanmu
Sebak dadaku retak hatiku
Luka jiwaku dihiris pilu
Sia-siaku mencintaimu
Setia padamu percayakanmu
Sebak dadaku retak hatiku
Luka jiwaku dihiris pilu
Beribu sesalanku

Saturday, July 23, 2011

BEN ASHAARI CARI BLOGGER KREATIF..AKU UMPAMA !

kelik banner kalau nak join

kenapa pokok semalu...
pokok nie mengambarkan diri areda sendiri...areda akan jdi sangat pemalu 
bila jalan pastu kat situ ada ramai lelaki
automatik areda akan pegang baju membe sebab nak cover malu tue..
jalan sure tunduk..
xtaw la sifat nie ikut sapa

Segmen Kami Blogger 1Malaysia

ha...
bila mood malas menjelma..
moh le kita join segmen

kelik banner kalau nak join

areda blogger PULAU PINANG


lagu negeri
selamat tuhan kurniakan
selamat pulau pinang
negeriku yang mulia kutaat dan setia
aman dan bahagia
majulah..jayalah negeriku yang ku cinta
bersatu dan bersama untuk
negeri kita

yiepeeee

hyep peeps..
arghhh macamana la kalau sehari tak post entry baru..
mau gila gak..
areda dak addict dengan belog...
ha meh sini nak koba kat ekau...
hari nie MR.BOYFIE tamat latihan...
yieahaaaa
xsabar nie tunggu dy balik sini..
tapi areda x expect la dy balik sini dengan cepat..
yeala kan kat sarawak...
paling cepat pun minggu depan baru balik sini...
so inche boyfie cepat2 halo2 sayer k...
harap2 la penantian areda untuk 6 bulan xsia2 (amin)


Friday, July 22, 2011

INDUSTRIAL TRAINING INTERBIU

Hyep peeps...
sedar x sedar dah dua minggu areda daftar balik masok poli untuk semester ke-5
so skunk nie time nak hadapi interbiu untuk praktikal..
interbiu minggu depan dik non oiii
dah la kena skeping english...
ha sudah!!ekau hengat omak nie anak omputih ke??
so areda dah jumpa ngan lec yang nak interbiu areda..
takot patpuluhpat kali dah nie..
stress semua ada...
interbiu dah macam kt UITM lak..
siap ngan slide show bagai...
boy tolong!!!!!!!!
nie pun areda tak taw nak story pa untuk interbiu
yealakan praktikal 5 bulan..
nak citer dalam 10minit je..
mana nak sempat
pening2

Thursday, July 21, 2011

Wednesday, July 20, 2011

WORDLESS WEDNESDAY # 4


P/S:my poli time hujan

"SEGMEN: KAMI SAYANG TEMAN BLOGGER-TERJAHAN KEDUA"

hyep peeps...
terjahan kedua puleks hari nie..
kumpulan dah kena rombak..
huhuhuhu
dari kumpulan satu dah jadi kumpulan 6
it's okeyh daripada digugurkan..
let's cekidaut ahli2 kumpulan 6 yang vogue macam areda


owner of da segmen

so jom kita kenal ngan 5 blogger kumpulan enam

BLOGGER 1

belog kepunyaan angahiera
belog yang chummel 
paling suka header tue..x serabot

BLOGGER 2
 header yang terbaik la
simple mimple
belog pun cantik..
warna pink gitu
areda memang suka warna pink terang cam tue
kalau orang sakit mata biar ja...

BLOGGER 3

ishkkk geramnya tengok header masing2 yang cantik tue..
belog x semak..
dah cantik da

BLOGGER 4
 belog yang simple
sweet cuma sakit mata ngan blink-blink wallpaper *cowie*

BLOGGER 5
xley la nak copy header
hurmm apa kata remove je disable right klik tue kan senang...

Tuesday, July 19, 2011

150 JUTA

untuk kali ke seratus lima puluh juta
mereka tanyakan engkau soalan yang sama
"eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?'
"apa kau buta, apa kau pura - pura suka?"
di seratus lima puluh juta kali itu
didepan semua engkau tarik tangan aku
yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
sambil ketawa engkau bilang satu per satu
"dia mungkin bengis seperti singa"
"tapi dia nangis tonton cerita korea"
:dia mungkin keras bila bersuara"
"tapi dia jelas, jujur apa adanya"
"aku lagi kenal dia"
dah lebih seratus lima puluh juta kali
aku pesan padamu apa yang bakal jadi
 engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
engkau sangat manis
aku ini pula dawai besi
 disetiap seratus lima puluh jutanya
aku pun dalam hati semacam xpercaya
apa kau lihat pada aku jujurkan saja
terus kau cubit dagu aku sambill berkata
"sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau salahnya saya 
 sayang mungkin saja keras kepala
 tapi sayang manja bila kita berdua
saya kenal sayang saya"
 buat apa dicerita 
bahagia kita rasa
biar tak dipercaya 
peduli orang kata
baju ronyok tak apa
asal pakai selesa 
berkilau tak bermakna 
kalau hati tak ada
aku lebih bengis dari sang naga
tapi bisa nangis semata demi cinta
 suaraku keras tak berbahasa
kerna aku rimas gedik mengada - ngada
 aku mudah baran tidak semena 
mana boleh tahan angin cemburu buta
dan aku sengaja tunjuk keras kepala
aku punya manja,kau saja boleh rasa
rahsia kita berdua

SEGMEN : TERLIUQ WAKTU BERBUKA PUASA

cubit jer banner kalau nak join

makanan yg boleh wat areda terliuq meleleh time berbuka puasa 
1. murtabak
2.ayam percik
3.yong tau foo
4. mee + keow teow goreng
5. kuih sagu
6. popia
7. nasi dalca
8. bubur lambuk
9. nasi ganja (femes kat perthlis)
10. oblong / kebab / roti john 

SEGMEN MARI MENAMBAH FOLLOWER

kelik banner laju- laju kalau nak join




"SEGMEN: KAMI SAYANG TEMAN BLOGGER, TERJAHAN PERTAMA"

hyep peeps...
meh cini nak kenalkan ahli2 kumpulan 1 yang vogue da vass gitu..
semua ada 11 termasuk ngan areda...

okeyh nie belog si mata ikan...
sowie xda header bab header x ley copy la dik non oiiii


  













ha yang nie lagi satu x ley nak copy header




Monday, July 18, 2011

"SEGMEN: KAMI SAYANG RAKAN BLOGGER"

nak join?? cubit jer banner tue

nama panggilan : areda
umo: 20 tahun 

tag

"Aku Blogger Baru La Bang!!"

 nak join???? kelik banner laju2

Nama blogger dan nama blog
nama: shuhada (areda)
warna warnie hidop 

Tarikh atau tahun pertama kali berblog
tahun 2010 

Entri paling popular
terima kasih kawan..aku menghargaimu 

Widget paling best
badge Geng Blogger Politeknik 1Malaysia 

Widget paling tak best
cbox 

blog areda simple2jer....suka giler join segmen..heheheheh 

Sunday, July 17, 2011

batik oh batik

hyep peeps...
bosan dowh ari nie...
rom8 areda pun baru jer balik pas g langkawi...
khamis lepas masuk kelas
ada lec tegur bab x pakai baju batik...
adoiyai cam no eh nak pakai..
baju batik nan hado.
kain batik hado la..
pas tue areda n da geng decide nak g lar cari baju batik..
yang murah2 jer sebab nak pakai ari khamis..
jalan punya jalan...
baju siap yang murah nan hado..
yang hado pun RM420.00
omak ekau mahal bebeno...
habis duit pt eden..
so x jadik la nak beli..
then jalan g jumper kain batik yang x jahit baju g...
murah giler 
4 meter = RM25..
Tapi mana da orang nak amik upah jahit da
semua dok pulun upah yang raya..
hurm nampak gaya nan hado le baju batik untuk khamis nie....

Saturday, July 16, 2011

Malam Nisfu Syaaban

Assalamualaikum, malam ini akan diadakan sambutan Nisfu Syaaban di suratu kat kampung areda tapi  tak ley nak join sebab areda berada di poli. ishk kalau taw balik pun okeyh gak.. hurm da terlambat.. Bila bercakap tentang Nisfu Syaaban ni, kita mesti tertanya-tanya apa kelebihannya pada malam tersebut........

Dari Abu Hurairah r.a : Nabi saw bersabda : “Telah datang kepadaku Jibrail pada malam nisfu Syaaban dan dia berkata : “Ya Muhammad, pada malam ini pintu-pintu langit dan pintu-pintulah rahmat dibuka. Maka berdirilah dan kerjakan solat lalu angkatlah kedua tanganmu ke langit”. Kata saya : Hai Jibrail, apakah erti malam ini?” Dia menjawab : “Pada malam ini telah dibuka 300 pintu rahmat, maka Allah swt mengampuni orang-orang yang tidak mensyerikatkan Allah dengan sesuatupun, kecuali para ahli sihir, dukun, orang yang suka bermusuhan, peminum khamar, orang yang berbuat zina, pemakan riba, orang yang derhaka kepada kedua orang tua, orang yang suka mengadu domba dan orang yang memutuskan tali persaudaraan, maka sesungguhnya mereka itu tidak akan diampuni sehingga mereka bertaubat dan tidak mengulangi.”


 
Betapa hebatnya malam Nisfu Syaaban ni. Agak rugi apabila pada malam tersebut tidak dipenuhkan dengan perkara kebaikan yang semestinya mendapat rahmat daripada Allah SWT. Biasanya pada malam Nisfu Syaaban, akan diadakan bacaan surah Yasin sebanyak 3 kali dengan niat supaya hidup diberkati, ditetapkan iman dan juga keselamatan hidup. Kemudian, diadakan pula solat sunat tasbih 4 rakaat. 


p/s: jom reramai buat kebaikan.. besar ganjaran tue

Friday, July 15, 2011

rendu beb

hyep peeps...
huarghhhh lama dah x up entry..
nie yang tak suka..
balik poli n guna berukband + line cam semput ja...
hurmm sabar je lah..
nie pun okeyh sikit bab ari jumaat majoriti student balik kg..
x kira la yang junior mahupun senior..
kat bilik skunk nie tinggal areda sowg jep...

minggu pertama je kelas da cancel bagai..
masok minggu kedua n ketiga lecturer da gitaw ciap-ciap kelas x dak..
suker mak noks...
cukup 15 minggu..jahanam exam..
so sem nie... 
ada dapat lec yang ok..ada yang first time ajar kelas areda..
so baru nak try cope ngan lec..

macam pagi tadi..
semua siap bagai ke kelas..
tiba2 kelas batal..
hurm dah alang-alang pakai baju kurung..
aredan kawan-kawan kuar g changloon,kedah...
belajar kt perlis,shopping kat kedah
jalan punya jalan bukan beli pa pun
motif utama kuar bab nak cari baju batik untuk hari khamis..
baju x dapat tapi dapat headfon baru n pashmina baru...
yang best kat CHANGLOON dah ada COOLBLOG weyh..
memang dah maju
i loike


Tuesday, July 12, 2011

Beban.....

hyepp peeps..
areda da stat kuliah since semalam lagik...
arghhh sejak masok sem 5 nie macam - macam dugaan yang berlaku..
x dapat bilik la..
tumpang bilik membe kat tingkat 5 n blog paling hujung dalam poli..
nak menapak g kelas...
bepeluh ketiak mak noks...
g kelas pun kena bawak air..
kalau tak..
haaa semput ..

so sem nie areda amek 5 subjek jer..
 1. interpretasi pelancongan
2. pemasaran pelancongan
 3.pengurusan pelancongan
4. english for commercial purpose
5. perakaunan kewangan pelancongan 

Monday, July 11, 2011

ENTRY PERTAMA DARI POLI

hyep peeps..
korunk!!!
areda dah balik poli...
x best dowh...
arghh....

areda x dapat bilik kowt sedangkan dalam sistem ada ja nama
memang areda marah sebab menyusahkan my parents....
my mom memang marah gila...
kalau x dak gtaw awal

dah tue bagi areda menumpang ja..
sedey kowt
rasa cam nak quit ja...

okeyh la dah mlas nak taip entry panjang2..

p/s:xley nak Blogwalking

Saturday, July 9, 2011

SEGMEN AYU : CIKGU OH CIKGU

kelik banner gopoh - gopoh 

okeyh areda nak cita sal chegu yang paling garang masa skola rendah
okeyh masa skola rendah ada sowang chegu bahasa inggeris yang garang
kalau x buat keje skola yang dyer bagi, sila berdiri kat luar kelas selama sebulan
andareda pernah kena..hehehe biasa la masa kecik -kecik malas buat keja skola


'jom join bloglist azrijohan'

keep on smiling okeyh kalau nak join

kalau korunk nak join kelik banner laju - laju 


Apa yang jadi pada akaun facebook kita selepas kita mati?

Copy from facebook

assalamualaikum..satu peringatan sebenarnya untuk muslimah-muslimah semua
mari kita renung-renungkan bersama
fikir-fikirkan bersama
jika satu hari nanti kita mati,
akaun facebook ini hanya kita yang tahu password
hanya kita yang boleh access..
dan
selepas kita mati..
apa yang jadi pada akaun fb kita?

mungkin ada yang akan ucapkan takziah
mungkin ada yang selalu menjenguk bagi mengubat rindu
tetapi..
sedarkah kita
gambar-gambar kita..
akan terus membuatkan kita terseksa di alam kubur?
gambar-gambar yang tidak ditutupi aurat dengan sempurna
macam mana nanti?
 lelaki ajnabi terus-terusan tengok
dalam masa yang sama, tiada siapa yang boleh deletekan gambar kita..
walau sudah bertahun-tahun kita mati, gambar itu terus ada..
saham dosa terus meningkat..
macam mana?
pernah terfikir tak?

tudung singkat yang dipakai tu, akan selamatkan kita dalam kubur nanti?
legging dan jeans ketat, boleh selamatkan kita?
baju yang membalut aurat itu, bagaimana?

mungkin kini
kita masih merasa tak sabar nak berkongsi cerita dengan gambar-gambar yang cantik
tempat-tempat yang kita dah lawati di muka bumiNya

tapi di akhirnya nanti..
semua itu tidak akan membawa erti
semuanya hanya tinggal kenangan bagi yang masih hidup
di alam kubur, semua itu tidak sedikit pun boleh menyelamatkan kita

cuba kita renung-renungkan,
saham dosa yang terus meningkat walau setelah ketiadaan 
kita di muka bumi sehingga hari akhirat
tutupilah auratmu sebelum auratmu ditutupkan
peliharalah dirimu sebelum dirimu dikapankan~

jagalah maruah diri sebagai seorang muslimah
mati itu pasti
persiapkan diri untuk mati itu perlu

moga Allah redha dengan perkongsian ini
amin~

entry dari rumah

hyep peeps??
korunk wat per??
areda ngan siap -siap nak berangkat pulang ke POLITEKNIK TUANKU SYED SIRAJUDDIN
arghh x sedianya nak balik

barang dah siap packing
baju kurung = 1 luggage
t-shirt / tudung /suar/ blouse = 1 luggage, 1 beg bimbit
beg buku = 2 beg
beg dalam isi beg = 1
printer = 1
beg makan / boiler / = 3

banyak x barang areda??
banyak kan..
jenuh la nak sumbat dalam keta esok..

Friday, July 8, 2011

masak lemak cili api ayam

hyep peeps...
korunk wat per...
hari nie areda dinner ngan masak lemak cili api ayam
hasil masakan diri sendiri..
rupa nya senang jer nak masak lauk tue...
so simple
korunk nak try???
nie ha areda bagi resepi 

bahan-bahan
1 ekor ayam
20 -30 biji cili padi (ditumbuk halus)
kunyit hidup secukupnya (ditumbuk halus)
garam 1/1/2 sudu( guna sudu susu baby)
daun kesum secukupnya (lagi bnyak lagi sedap)
4-5 asam keping
2 senduk bawang besar( diblender)
1 batang serai (diketuk)
santan (RM2.00)
air secukupnya

cara-cara
1. masukkan daun kesum, serai, asam keping, bawang besar,cili padi dan 
kunyit hidup dan air secukupnya.
2. masukkan garam dan tunggu sehinnga asam keping kembang.
3. masukkan ayamdan biarkan sehingga separuh masak.
4.kemudian masukkan santan sedikit demi sedikit.
5.masukkan air dan biarkan sehingga mendidih.
6. siap di masak

p/s: senang kan nak buat masak lemak cili api ayam???
kalau korunk nak masukkan ubi pun boley 

Thursday, July 7, 2011

Spontaneous Thursday # 2

semut!! 
dendam tetap dendam! 
berani kau gigit lidah!!

yummy BUBUR DURIAN

hyep peeps..
korunk pernah mamam bubur durian x??
just durian ja..xmasok kacang hijau bagai...
x pernah!!!
hurmm rugi-rugi..
meh cinie nak gitau cam na nak buat bubur durian(sementara durian masih banyak)

bahan -bahan semudah ABC
1 biji durian
santan RM 2.00(beli jer kat pasar, xyah kotak-kotak)
gula putih/ gula merah secukup rasa
garam
air putih secukupnya
cara- cara
1.asingkan durian dari bijik. pastu rebus ngan air secukupnya supaya durian agak lembut
2. masukkan garam n gula
3. masukkan santan
4. biar hingga mendidih
5. siap di hidang

senang kan??? areda x tipu okeyh
areda selalunya makan bubur durian ngan roti gardenia...
sedap dik non oiiii

pic from inche google 
 

Genk,CP!! Jom Kenali Aku

try picit banner kalau nak join


 1. Sekiranya anda terdampar di sebuah pulau, siapakah yang anda ingin bersama 
anda dan kenapa?
okeyh kalau areda terdampar kat pulau, areda nak mama areda sekali ngan areda 
sebab time tidoq areda lebih prefer ngan mama(boleh cam tu) n mama masak sedap la...rugi taw 
dak kalau x makan

2. Apa yang anda lakukan sebelum tidur?
macam biasa la hobi sebelom tidoq is berangan...kalau x berangan x sah.. 
kena gak berangan sambil selimut atas muka... 

3. Ceritakan anda berasal dari mana dan serba sedikit tentang diri anda 
 asal areda? areda berasal dari Pulau Pinang(Pearl of the Island)
areda seorang yang manja, sensitif n mudah mengalirkan aiq mata 

JOM JALAN BAH KITA

 nak join??? lempang banner laju - laju

 Jika ada peluang areda nak melancong ke Paris..
sebab per ek sebab Paris kan kota cinta

Segmen Mudah-Jom Join Bloglist Nizam Ijam


blog nie memang dah lama dalam bloglist areda..

tag
boy 


Spontaneous Thursday # 1


rumah kata pergi
poly kata mari

BRO , KASI KRITIK BLOG GUA SKIT , BLEH ?

nak join kelik banner laju -laju 

kata2 sebelom blog dikritik
sila la kritik sebab areda kebal kan hati untuk terima kritikan semua 


Wednesday, July 6, 2011

wordless wednesday # 3 : hasil tangan mama


WORDLESS WEDNESDAY # 2 : makanan jepun


Dinner Wif Chenta Hatie Saia

hyep peeps...
dinner wif chenta hati...
bukan mr.boyfie tp my family..
actually family areda jarang la nak kuar makan..
semua prefer makan kat umah
sebab air tangan mama sungguh menyelerakan

tapi da ari2 makan kat umah...
saja ja kuar g makan..
tu pun sebab mama dah xda lauk dalam peti ais..
ala bley jer kira ngan jari bila g kuar makan cam tue..
x g makan kat restoren pun..
just kedai siam...

the ayam masak pedas..
yummy 

kailan ikan masin
thumbs up 

seafood tomyam 


mine : lyche + milk 



Tuesday, July 5, 2011

Tourism Student Kena Baca Nie

KUALA LUMPUR: Industri pelancongan negara di jangka mengalami masa sehingga enam bulan untuk pulih semula jika perhimpunan haram yang dijadual diadakan sabtu ini, diteruskan penganjur.


Menteri Pelancongan, Datuk Seri Ng Yen Yen, berkata keadaan huru-hara akibat perhimpunan itu bakal menyebabkan industri pelancongan mengalami kerugian sehingga RM600 juta akibat kunjungan pelancong yang merosot.


"Kami ada menerima laporan pelancong mula takut berkunjung ke Malaysia dan kita mengkaji industri pelancongan akan pulih hanya dalam tempoh enam bulan sebab kita kerugian dari segi perbelanjaan pelancong ke sini sekurang-kurangnya sebelum, semasa dan selepas perhimpunan," katanya pada sidang akhbar pelancaran Perarakan Malam Flora Pelancongan 1Malaysia (1MITNFP), di sini semalam.
 
Harian Metro, 5 Julai 2011
__________________________________________________________________________________

 meh sini areda nak koba kat ekau semuo....amik kau loghat negeri sembilan.... dah areda cukup2..that's it....benda penting nie bley pkal ko main-main kan areda!!!!!!!!opsss sowie.
okeyh guys korunk dah bacer statement YB Menteri Pelancongan???
dah bacer ek???bagus.....nie yang areda hangin sebenarnya..as a tourism student..hidop areda mesti la nak depands dalam industry...xkan study tourism nak keja technician...mesti la tak...
nie semua sebab perhimpunan yang akan diadakan sabtu nie....plissshhh la xpayah jalankan...
korunk x kecian ke kat kteowg yang blaja tourism nie...
bukan areda je k...ramai g yang stdy tourism dalam malaysia nie...

korunk sedar x kalau industry pelancongan merosot, pendapatan negara pown akan turut terjejas sebab industry pelancongan merupakan antara penyumbang terbesar untuk ekonomi...korunk nak ekonomi negara terjejas????

plisshhh la kesian kan student-student tourism...kalau tourism jatuh, student tourism nak keja apa??bukan tue ja...pendapatan hotel pun akan merosot sekaligus student hotel management, katering nak keja apa???

apa kata korunk adakan perbincangan untuk elakkan perhimpunan sabtu nie...xkan korunk nak negara yang amai n damai nie jd macam Thailand???mesti x nak kan....

korunk hentikan k benda nie..demi masa depan kami, anak2 n adik2 korunk
 

Monday, July 4, 2011

DONE!!!!

taip entry laju - laju..
meh sini nak koba...
i'm done wif you..
hah korunk jangan plak engat yang areda dah broke-up ngan mr.Boyfie plak...
areda sebenarnya dah done dengan Laporan Latihan Industri yang seme budak poli 
yang g praktikal dok sibuk la mengadap laporan terchenta...
nasib la poli areda hantar report 10/7..
ada poli dah kena hantar report keyh...
selamat la...
hehehehe
so i'm done dengan MR.Report...
hope lecturer terima la...
kalau kena redo...
x ke gila nak dibuatnya...

p/s: korunk doakan ek bagi segalanya okeyh nanti 

1st GIVEAWAY mohdkhairi.com

nak join???
kelik banner laju-laju


AWAK

awak!!!! 
dah sebulan ++ kan awak x kol saya...awak x mesej saya...awak x antar langsung kabar berita!!!
awk chat???
syer chat jer cuma hati nie pedih je rasa bila awak dah x endahkan saya...


awak....ingat x lagi saat perkenalan kita????
masa tue saya tengah lepak ngan kengkawan saya kt luar...awak cakap per? Eh perempuan x elok ler malam-malam dok kat luar....np x balik lagi??
time tue memang saya hangin..awak tue siapa nk bahasakan saya???
tapi lama-lama saya cuba terima yang awak nak saya jadi perempuan terbaek...yang duduk rumah..
saya ikut cakap awak tue...


awak ingat tak bila awak kol saya....
awak cakap jaga diri baik2...jangan dok gatal...jangan cari yang len...
okeyh saya cuba setia....saya tunggu awak.... sebab saya SAYANG awak..awak jer ada dalam hati nie....cuma awak!!!!!


tapi sekarang saya dapat rasa yang awak semakin jauh..semakin melupakan saya....saya sedar siapa saya nak bergandingan dengan awak....
satu jer saya minta.....
andai kata awak dah ada pengganti saya, awak gtaw kat saya supaya saya boleyh buang awak dari hati ini...
andaikata awak  asih sayangkan saya macam saya sayangkan awak.... awak hantar lah kabar....
kalaupun awak sibuk..awak just cakap awak sibuk sekarang nie... atleast x der la hidop saya terumbang ambing

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

POLI Bloggerz