klik cepat ader cita best

nak pitih???klik sini

Wednesday, January 16, 2013

I Lurve My Family

sedar tak sedar usia abah n mama areda semakin menginjak kepada angka yang lebih banyak...even areda sendiri pun tak sedar yang areda pun da 20++ so apatah lagi umo parents kan....mama lahirkan areda masa age 25,kalau tak salah la....at dat time abah pun dah 27...no no no jangan ingat mama kawen lewat....my mom kawen masa umo 22 then 23 dapat my bro...dua tahun lepas tu baru areda..among of all areda paling manja sebab areda dapat adik lepas 7 tahun...time darjah satu,sebelum tu all the time memang areda being pampered by them...

kalau ingat lagi scene time umo areda 2-4 years...tak ingat sangat umo berapa tapi still segar kejadian tu...granpa areda cakap kat abang areda,"dada(panggilan utk granpa),da tak sayang bei(panggilan utk my bro),dada sayang adik(which is me)"
so suddenly abang areda keluar dari rumah sambil berlari sebab sedih orang tak sayang dia,he almost lintas jalan besar...n areda follow dia sambil nangis...sapa tak sayan abang weyh...time tu cuma berdua...apa lagi hindustan la sepanjang jalan...n my mom pun follow jugak dari belakang...so sempat grab dia n my mom heret dia balik...masa tu mama memang garang, mama pegang rotan n nak sebat dia....so areda pun sanggang mama dari pukul dia,end up areda yang kena pukul banyak,sebab my bro ada dekat belakang...hahaaha kalau ingat balik scene tu memang la rasa sedih....

ada lagi satu,kalau tak salah hari sabtu...masa tu rumah areda masih rumah atas(rumah kampung ok,so tak da apa kat bawah,cuma dapur n toilet)..mama tengah syok tengok tb dekat atas,kami dua beradik turun,buat kapal,tutup lubang singki,penuhkan air n main bot2..macam upin ipin buat tu....end up baju basah lencun la, bukan takat main bot,percik2 air sekali...then mama denda kami dua ketuk ketampi 100 kali...do u ever think betapa seksanya ketuk ketampi 100x?seriously my donseng(adik) tak pernah rasa semua tu,mama semakin lembut ngan adik,n for me dats y adik berani pijak kepala mama...adik tak kena pukul kalau tak mau bangun pagi p sekolah,but both of us kena....but is okay biasa la semua adik cam tu...

sapa yang kat sini pernah experience anggota keluarga dia admitted dekat hospital??masa abah admit dalam ward time areda sem 5,n mama didn't even tell both of us sebab tak nak ganggu pelajaran...at last adik bagitaw....actually abah areda around areda sem 5-6 dia kerap masuk hospital sebab selalu pengsan kat tempat kerja...korang ley bayangkan tak,abah tonggak keluarga,my mom surirumah...so abah sangat penting untuk kami..macam last year pulak..early of november mama pulak masuk hospital,operation womb...womb ada problem...so areda as the only daughter memang kena main peranan la...mamu admit on rabu 5/11...so areda da stay kat hospital since 12.00tgh hari cam tu...tunggu mama keluar bilik operation,me,my bron n dad..donseng tak da p lawatan...around 4pm mama keluar n cakap sakit..sedeyh weyh rasa cm nak nangis bila mama ,merintih sakit.malam tu areda tido dekat hospital,bukan tido sangat la sebab nurse asyik kacau....pagi2 areda balik rumah,masak + kemas rumah,then g hospital balik...macam tu la rutin areda sampai 5 hari...bila mama dah discharge..balik ruma areda pikul tugas mama..everything...seriously susah...baru areda sedar tak mudah nak jadi surirumah :)


2 comments:

Nurul Ainaa said...

hahaha. kesian abang awak, ade ke atuk awak kata cam tu, gurauan je tu hehehe =D

adda said...

ainaa : haah mmg dia bergurau..tp biasa la time2 kecik cepat ja nak sentap :)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

POLI Bloggerz