klik cepat ader cita best

nak pitih???klik sini

Saturday, September 3, 2011

kosong

hyep peeps...
betul kata orang 'kalau ada jodoh tak kemana, tp kalau x dak jodoh ttp xdak jodoh'..buat pertama kali dalam hidup areda..areda percaya dengan apa yang dah berlaku....kalau korunk perasan dah lama kan areda tak post pasal MR.BOYFIE...bukan tak nak post tapi x da benda pun nak post sal dyer....

so officially pagi tadi 2 september 2011 hubungan areda ngan dy dah berakhir...areda pun tak taw kat mana silap areda sampai dy menduakan areda...maybe salah areda sebab areda nie x cantik...who guess rite!bukan nak story nak burukkan dy tapi nak story sal kebodohan areda untuk tunggu dy 6 bulan masa dia masuk pulapol...

kalau korunk dah folow blog areda dari awal mesti korunk taw..tapi kalau ala2 dah lupa korunk ley jer baca kat sini .ce bayangkan 6 bulan areda tunggu dy..tup tup dy balik sini dia curang...ishk kalau la ada depan mata memang areda cekik bagi mampos...


imbas balik masa perkenalan dulu, dia cuma keja kilang...kalau nak ikut demanding areda memang la areda x kaple ngan dia..tapi areda xpandang semua tue areda kaple ngan dia...bila skunk nie dia dah keja elok,,gaji elok..dia buat areda macam nie...dulu semua xmau kat dia sebab kerja kilang...skunk nie dy tinggalkan areda sebab dy da stabil....memang bodohkan areda nie...nie la pengorbanan yang sia2...


ayat dyer yang cannot go pagi tadi "i love u, i love u so much but i tak taw kenapa i boley jadi macam nie, i tak taw kenapa i buat u macam tue tapi i realy love u"
hotak engkau, sayang areda puja perempuan len..sayang ke macam tue??cepat sungguh kan hati awak berubah...tapi takper la areda taw yang dia tue culture shock..yeala dok dalam hutan pas tue p keja kat bandar...xpe2..areda just mendoakan kebahagiaan dia...hope dy x lukakan perempuan tue macam mana dia lukakan areda..


kenapa areda ley jadi kuat untuk terima ujian nie??
bak kata lecturer psychology areda : 
1. setiap malam sebelum tidur kita belajar untuk memaafkan orang disekeliling kita...insyaallah kita akan lebih     tenang sebab semua yang terjadi ada hikmah dia..
2. kita jangan berdendam sebab dendam tue yang akan makan diri kita...
3. bersabar & redha sebab ujian datang dari ALLAH,kita diuji sebab ALLAH sayang kita.
4. percaya bahawa dia bukan insan yang terbaik buat kita...


kalau dia tiba2 cari areda balik?
bukan nak cakap besar tapi areda akan try sehabis daya untuk tolak dia....cukup kowt peluang yang areda dah bagi...let bygone be bygone....barang yang lepas usah dikenang....areda takkan jadi bodoh lagi....bak kata kazen2 areda ' bodoh tue simpan2 la kat umah,bawak sikit ja p jalan'...


p/s: kolam air mata still bertakung lagik!!!!!!

3 comments:

muhamad hanif said...

bencinta =)

ked said...

yezza..aku mmg trtggu2 pon bnde ni kuar kt blog ko..saba ek..open ur eyes, cri laki len..hehee

cute rasberry said...

hanif : yeah bencinta....
boy:maybe aku akan sambung lagik...tengok la ngan kesempatan aku nak taip sal dia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

POLI Bloggerz